gitaras Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Cześć, Mam pytanie od czego zależy wolne przesuwanie wstawionych tekstów i ich edytowanie. Szybciej działa tylko przy użyciu czcionki simplex ale też nie zawsze. Jest to bardzo irytujące. Nawet teraz robię projekt, wpisałem kilka słów i oglądam jak się to uzupełnia samo w wolnym tempie. Moja wersja ZWCAD+ to 2015. Mam też 2012 i 2017 ale tam chyba jest podobnie. Pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Proszę spróbować, przy zamkniętym programie otworzyć dowolny folder i w pasku adresu (z lewej strony) wkleić: %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2015 (enter) oraz zmienić nazwę katalogu pl-PL na pl-PL_kopia lub analogicznie en-US. Po czym można uruchomić program i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitaras Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Dziękuję. Sprawdziłem ale niestety nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Miałem kiedyś podobny problem z tekstami wielowierszowymi. Kopiowanie i przesuwanie okien z tekstami wielowierszowymi było bardzo uciążliwe (przy przesuwaniu lub kopiowaniu tekst migotał i program wykonywał komendę bardzo wolno). Dotyczyły to jakiś wcześniejszych wersji programu, ale nie pamiętam których (nie chcę wprowadzać w błąd). Problem zgłaszany był tutaj na forum i chyba w końcu ZWSoft coś poprawił w programie, bo od którejś wersji komendy kopiowanie/przesuwanie tekstu zachowują się prawidło (tzn. normalnie bez spowalniania programu w trakcie edycji). Jeśli propozycja rozwiązania problemu podana przez @Adam Klaczeknie pomogła to proponuję ściągnąć najnowszą wersję programu, zainstalować w wersji TRIAL i sprawdzić/przetestować jak zachowuje się aktualne wydanie. Jeśli problem nadal będzie występował to możliwe, że coś innego wpływa na takie zachowanie programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Proszę spróbować tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 15 godzin temu, Chris napisał: [...] Jeśli propozycja rozwiązania problemu podana przez @Adam Klaczeknie pomogła to proponuję ściągnąć najnowszą wersję programu [...] Tutaj: https://licencja.zwcad.pl/ po zalogowaniu kodem, będzie dostępny link do najnowszej wersji programu odpowiedniego dla tego kodu. A tutaj: https://zaplecze.org/przybornik-eksperta/narzedzia-do-deinstalacji/ad/fix-it-2015,6.html znajdzie Pan program, który kompletnie odinstaluje poprzednią wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi