metiu Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 Witam Mam problem z przybliżaniem scrollem myszki. Z tego co mogę się zorientować to problem jakiejś zmiennej na rysunku, bo w nowym pliku jest wszystko ok. Problem w tym, że mogę przybliżyć widok do pewnego poziomu i ani grama więcej. Przy użyciu funkcji ZOOM obraz się przybliża, ale jak tylko ruszę scroll myszki to przybliżenie wraca do swojego poziomu. Da się to jakoś zmienić? W załączniku gif tego jak to wygląda. vernum = "2020.08.20(58820)_x64" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 Jeśli powiększenie "dojdzie do końca" to proszę użyć funkcji REGEN. pawmal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 (edited) tez sie z tym spotykam... w 2020 i wcześniejszych...jeśli nastąpi takie 'przytkanie' to po RE regen zoomuje dalej Edited September 24, 2020 by Martin_S pawmal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 To rodzaj "hamulca bezpieczeństwa". Zazwyczaj praca nad projektem określa nam obszar rysunku krok po kroku, ale jeżeli chcemy sobie "zdefiniować" obszar, na którym pracujemy, możemy przez ZOOM/REGEN go poszerzać. Wtedy będziemy już mogli swobodnie poruszać się w tak "rozciągniętym" obszarze. Jeżeli jednak będziemy chcieli go przekroczyć, znowu program nas powiadomi. To po to, by się nie okazało, że np. część rysunku, albo jakieś śmieci, leżą w abstrakcyjnie kosmicznych współrzędnych, co może wiele czynności utrudnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts