Adam Klaczek Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 W ZWCAD 2021 można scalić warstwy, zaznaczając je w oknie menadżera. Jeżeli na warstwach znajdują się obiekty, można je przenieść na inną, wskazaną warstwę. alf, dmatusz3, pawmal i 1 inny 1 3 Cytuj
BKW Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 Świetna sprawa, ułatwiająca życie A co trzeba zrobić, żeby można było tak scalać warstwy, bo u mnie opcja nieaktywna - jest jakaś dodatkowa zmienna? dodam, że laymrg działa bez zarzutu vernum = "2020.11.11(60805)_x64" Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 To funkcja działająca w nowym menadżerze warstw. Czyli najpierw zmienna LAYERDLGMODE musi być ustawiona na 1 Cytuj
BKW Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 OK, dziękuję, teraz działa. To jak jesteśmy przy warstwach, mam dodatkowe pytanie. Mam ustawiony filtr warstw (Group Filter) w którym są wrzucone np. warstwy pomocnicze (na różnych rysunkach różne), i całą grupę mogę włączać, zamrażać itp. Czy jest możliwe działanie na filtrach warstw z linii poleceń? Plecenie layer pozwala na operacje na warstwach, a nie na grupach Mam ustawione warstwy na których operuję poleceniami, ale to są stałe nazwy warstw, a do grupy wrzucam różne w zależności od rysunku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi