Adam Klaczek Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 W ZWCAD 2021 można scalić warstwy, zaznaczając je w oknie menadżera. Jeżeli na warstwach znajdują się obiekty, można je przenieść na inną, wskazaną warstwę. alf, Martin_S, pawmal i 1 inny 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Świetna sprawa, ułatwiająca życie A co trzeba zrobić, żeby można było tak scalać warstwy, bo u mnie opcja nieaktywna - jest jakaś dodatkowa zmienna? dodam, że laymrg działa bez zarzutu vernum = "2020.11.11(60805)_x64" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 To funkcja działająca w nowym menadżerze warstw. Czyli najpierw zmienna LAYERDLGMODE musi być ustawiona na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 OK, dziękuję, teraz działa. To jak jesteśmy przy warstwach, mam dodatkowe pytanie. Mam ustawiony filtr warstw (Group Filter) w którym są wrzucone np. warstwy pomocnicze (na różnych rysunkach różne), i całą grupę mogę włączać, zamrażać itp. Czy jest możliwe działanie na filtrach warstw z linii poleceń? Plecenie layer pozwala na operacje na warstwach, a nie na grupach Mam ustawione warstwy na których operuję poleceniami, ale to są stałe nazwy warstw, a do grupy wrzucam różne w zależności od rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi