czarnula_100 Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Witam Ja z takim (może głupim) pytaniem czy zwcad może czytać czcionki ttf ? Może ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Witam, TTF to czcionki, które są obsługiwane przez system- przykładem jest chociażby Arial. Jeśli takie czcionki znajdują się w C:\Windows\Fonts, to z poziomu ZWCAD można z nich korzystać. dmatusz3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 ja np. używam ISOCPEUR.ttf - pismo techn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 14 godzin temu, Martin_S napisał: ja np. używam ISOCPEUR.ttf - pismo techn. Fajnie, tylko co zobaczy na rysunku odbiorca twojego DWG'a, jeżeli masz w umowie przekazanie wersji edytowalnej? Dorzucasz TTF'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Witam No ja właśnie w temacie ISOCPEUR.ttf konwertowałam plik z AC do ZWCAD. Wgrałam w folder FONTS plik z czcionką i ZWCAD jej nie widzi a co za tym idzie nie konwertuje do rysunku tylko zamienia na inną. Co robię źle? Korzystam z ZWCAD 2019 i 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 4 minuty temu, perlon napisał: Fajnie, tylko co zobaczy na rysunku odbiorca twojego DWG'a, jeżeli masz w umowie przekazanie wersji edytowalnej? Dorzucasz TTF'a? Bardzo często dostajemy mapy od geodetów razem z czcionkami i musimy je zastosowaćżeby geodezja zaakceptowała mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Ja widzę tę czcionkę. Może proszę podesłać czcionkę, której Pani użyła, sprawdzimy ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 testuje ZWCAD ARCHITECTURE 2020 i wcześniejsze wersje i programy korzystały z czcionek TTF z katalogu systemowego FONTS (win7 64x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 U mnie dalej problem. Czcionka w katalogu jest zwcad jej nie widzi. No nic walczę dalej. Co dziwniejsze w katalogu są tylko shx a w zwcadzie dużo jest czcionek true .. Sprawdzałam ścieżkę odniesienia w programie i odwołuje się właśnie do tego katalogu. Nic nie rozumiem , ale informatykiem nie jestem więc może coś źle czytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Dziękuję wszytkim . Rozwiązałam problem. Wgrałam czcionkę bezpośrednio do folderu systemowego i już się pojawiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi