umewar Posted April 21, 2010 Report Posted April 21, 2010 witam. Trochę nie używałem zwcad'a i już wypadło mi z głowy gdzie jest opcja dotycząca opcji lustra aby zmienić kilka szczegółów..
umewar Posted April 22, 2010 Author Report Posted April 22, 2010 dokładnie chodzi mi o zmienienie opcji lustra aby odzwierciedlało odwrotnie zaznaczony teren.. łopatotologicznie : standardowe odzwierciedlenie - ] lustro [ a ja chcę aby odbijało tak - ] lustro [ wiem na pewno że jest taka opcja... Pozdro!
gruzin Posted April 22, 2010 Report Posted April 22, 2010 Nie rozumiem opisanej różnicy. O co chodzi? Żeby nie kasowało pierwotnego obiektu? Chodzi o funkcję mirror czy mirror3d ?
Mefiusz Posted April 23, 2010 Report Posted April 23, 2010 dokładnie chodzi mi o zmienienie opcji lustra aby odzwierciedlało odwrotnie zaznaczony teren..łopatotologicznie : standardowe odzwierciedlenie - ] lustro [ a ja chcę aby odbijało tak - ] lustro [ wiem na pewno że jest taka opcja... Pozdro! Podaj konkretny przykład bo nie widzę różnicy pomiędzy odbiciem z -] na [ a -] na [ bo to jedno i ro samo odbicie.
TheMarco Posted October 18, 2011 Report Posted October 18, 2011 Zapewne chodzi o to czego sam szukam: lustro z odwróceniem tekstu - czyli utrzymanie czytelnego tekstu. Jakoś tego nie mogę znaleźć. W * czy * jest to w opcjach rysunkowych. Tu nie mam bladego pojęcia.
Pablo Posted October 19, 2011 Report Posted October 19, 2011 Czyżby koledze TheMarco chodziło o zmienną systemową MIRRTEXT ? Natomiast o co chodzi autorowi wątku to ciężko się domyśleć. Sam nie odróżniam ] na [ lub ] na [ :lol:
pawmal Posted October 19, 2011 Report Posted October 19, 2011 Przy domyślnych ustawieniach, tekst po zrobieniu lustra powinien być czytelny. Jest zmienna MIRRTEXT, która przełączona na ON powoduje, że tekst po odbiciu zachowuje się jak inne obiekty.
Recommended Posts