czarnula_100 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Może się czepiam ale brakuje mi konsekwencji w przedstawianiu funkcji programu między listwami a paskiem. Sprawdziłam na razie funkcje exspress i moje spostrzeżenia są następujące. O ile w pasku inerfejsu express text w obu wypadkach jest to samo to już funkcje warstw czy bloków są okrojone. Na pasku interfejsu brakuje kilku funkcji dostępnych na listwie rozwijanej. Mogę się domyślać, że chciano zaoszczędzić powierzchni na ekranie, ale myślę że to powoduje że z wielu funkcji się zwyczajnie nie korzysta jeśli dostęp do nich jest trochę bardziej uciążliwy. Poza tym dużo ludzi korzysta przy pracy z kilku monitorów. Może warto byłoby pozostawić wybór Użytkownikowi. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Dzień dobry, Można zrobić combo interfejsu wstążkowego i klasycznego, dodając do wstążki paski narzędzi - _TOOLBAR. Można również przez _CUI zmodyfikować swój interfejs. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 W interfejsie wstążkowy można włączyć paski ikon z interfejsu klasycznego - polecenie _toolbar Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Nie wiem czy się zrozumieliśmy. Chodzi mi o to, że brakuje w pasku interfejsu WARSTW - np. tych poleceń ( w czerwonej ramce) a są jak widać w rozwiniętym pasku. podczas gdy E:TEXT ma już wszystkie funkcje! w obu paskach Pamiętam, że kiedyś były nawet pojedyncze ikonki dla pojedynczych poleceń w AUTOCADZIE ale to były początkujące wersje i funkcji było mało... Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 To są elementy standardowego paska warstw: Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Dziękuję za informację i podpowiedz . Mnie jednak zmyliło to, że właśnie te funkcje są na pasku rozwijalnym EXPRESS (patrz:jak fotka powyżej). Czepialska jestem i dla mnie (tak czy inaczej ) niekonsekwencja pozostaje. Ale dziękuję i nie będę już dalej drążyć tematu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi