Block Editor problem z ustawieniami koloru tła, krzyża...

qsek

Recommended Posts

2017.12.19(25174)_x64

problem jest taki, że po ustawieniu kolorów tła, krzyża w edytorze bloków, po ponownym uruchomieniu programu ZWCad nie pamięta poprzednich ustawień i wraca do tych domyślnych.

Mało tego, te domyślne są jakieś nieprzemyślane ponieważ i tło i krzyż mają czarny kolor.

Przywracanie ustawień domyślnych w opcjach nie pomogło, po ponownym uruchomieniu ZWCAD kolory w edytorze ponownie były ustawione czarne tło i czarny krzyż,

pomógł dopiero reset profilu, tylko że muszę teraz wszystko na nowo poustawiać oczywiście.

Nigdy nie wczytywałem Centrum projektanta.

Nadmienię tylko, że używam nakładki e-cad i tutaj może się coś gryzie.

Witam,

miałem dokładnie ten sam problem, ale na ZWCADZIE 2018 - pierwsze wydanie bez SP (nie pamiętam vernum).
Również u mnie program samoistnie przywracał ustawienia Edytora bloku na kolor czarny tła i krzyża nitkowego. Zmiana ustawień pomagała tylko na moment, póki nie zakończyłem sesji programu. Ponowne uruchomienie programu powodowało przywrócenie pierwotnych ustawień czyli czarne tło i czarny krzyż nitkowy. 
W moim przypadku pomogło wydanie SP1 i reinstalacja programu. Obecnie nie zauważyłem problemów, ale przyznam, że rzadko korzystam z Edytora. Preferuję komendę _refedit.

Dodam, że używam nakładki BIK 10.6.3 - jeśli ma to jakieś znaczenie.

Edited by Chris