alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) Mam problem z drukiem do dwf z e zter dwf6eplot.pc5 (taki jest dostepny ster w2018) "wydruk" z layouta rys A0+ wychodzi słabej bardzo jakości a do tego dziwnie przeskalowany. Czy ten sterownik tak już ma? sprawdziłam export do dwf, jakość już jest ok ale wychodzi też przeskalowany.. Edytowane 8 Lutego 2018 przez alf Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Nie za bardzo mam teraz jak sprawdzić. Cy ten arkusz ma wymiary 1292 x 914 mm? Jest przeskalowany w obu kierunkach, czy w jednym? Cytuj
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 papier 840x1500, przeskalowany w obu kier tak samo (prporcjonalnie)dwf po exp wygląda to tak: Cytuj
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 a próba exp zawartości modelu do dwf też kaszaniasta, opisy poprzekręcane, niektóre o różne kąty, odlegl nie zachowane linia 100 odl między krzyżami tak wygląda (jakas odchyłka na dł 0,01m + obrót i mikro skalowanie) Cytuj
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 przesyłam pliki dwg z exp z nich layoutu do dwf pliki z dopisem new" to nowy plik zwcada do którego przeniosłam zawartość z pliki bez "new" (by wykluczyć błąd w pliku). Skala exportu wydaje się przypadkowa exp do dwf.dwf exp do dwf new.dwg exp do dwf.dwg exp do dwf new.dwf Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 Dziękuję za pliki i opis, jutro będziemy je analizować. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Dzień dobry, Potwierdzam problem ze skalowaniem - zgłosiłem to do producenta. Zastanowiła mnie jednak stała wartość przeskalowania - okazało się, że zmieniając w oknie drukowania skalę na cale, zachowuje skalę w mm... Pozdrawiam. Cytuj
alf Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Plus niedokładność exportu modelu do dxf. W modelu byl przekrecony widok. Może to było przyczyną albo nie tylko to. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi