alf Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) Mam problem z drukiem do dwf z e zter dwf6eplot.pc5 (taki jest dostepny ster w2018) "wydruk" z layouta rys A0+ wychodzi słabej bardzo jakości a do tego dziwnie przeskalowany. Czy ten sterownik tak już ma? sprawdziłam export do dwf, jakość już jest ok ale wychodzi też przeskalowany.. Edited February 8, 2018 by alf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Nie za bardzo mam teraz jak sprawdzić. Cy ten arkusz ma wymiary 1292 x 914 mm? Jest przeskalowany w obu kierunkach, czy w jednym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 papier 840x1500, przeskalowany w obu kier tak samo (prporcjonalnie)dwf po exp wygląda to tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 a próba exp zawartości modelu do dwf też kaszaniasta, opisy poprzekręcane, niektóre o różne kąty, odlegl nie zachowane linia 100 odl między krzyżami tak wygląda (jakas odchyłka na dł 0,01m + obrót i mikro skalowanie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 przesyłam pliki dwg z exp z nich layoutu do dwf pliki z dopisem new" to nowy plik zwcada do którego przeniosłam zawartość z pliki bez "new" (by wykluczyć błąd w pliku). Skala exportu wydaje się przypadkowa exp do dwf.dwf exp do dwf new.dwg exp do dwf.dwg exp do dwf new.dwf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Dziękuję za pliki i opis, jutro będziemy je analizować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Dzień dobry, Potwierdzam problem ze skalowaniem - zgłosiłem to do producenta. Zastanowiła mnie jednak stała wartość przeskalowania - okazało się, że zmieniając w oknie drukowania skalę na cale, zachowuje skalę w mm... Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted February 9, 2018 Author Report Share Posted February 9, 2018 Plus niedokładność exportu modelu do dxf. W modelu byl przekrecony widok. Może to było przyczyną albo nie tylko to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Ok - to też dodałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts