alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) Mam problem z drukiem do dwf z e zter dwf6eplot.pc5 (taki jest dostepny ster w2018) "wydruk" z layouta rys A0+ wychodzi słabej bardzo jakości a do tego dziwnie przeskalowany. Czy ten sterownik tak już ma? sprawdziłam export do dwf, jakość już jest ok ale wychodzi też przeskalowany.. Edytowane 8 Lutego 2018 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Nie za bardzo mam teraz jak sprawdzić. Cy ten arkusz ma wymiary 1292 x 914 mm? Jest przeskalowany w obu kierunkach, czy w jednym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 papier 840x1500, przeskalowany w obu kier tak samo (prporcjonalnie)dwf po exp wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 a próba exp zawartości modelu do dwf też kaszaniasta, opisy poprzekręcane, niektóre o różne kąty, odlegl nie zachowane linia 100 odl między krzyżami tak wygląda (jakas odchyłka na dł 0,01m + obrót i mikro skalowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 przesyłam pliki dwg z exp z nich layoutu do dwf pliki z dopisem new" to nowy plik zwcada do którego przeniosłam zawartość z pliki bez "new" (by wykluczyć błąd w pliku). Skala exportu wydaje się przypadkowa exp do dwf.dwf exp do dwf new.dwg exp do dwf.dwg exp do dwf new.dwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Dziękuję za pliki i opis, jutro będziemy je analizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Dzień dobry, Potwierdzam problem ze skalowaniem - zgłosiłem to do producenta. Zastanowiła mnie jednak stała wartość przeskalowania - okazało się, że zmieniając w oknie drukowania skalę na cale, zachowuje skalę w mm... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Plus niedokładność exportu modelu do dxf. W modelu byl przekrecony widok. Może to było przyczyną albo nie tylko to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Ok - to też dodałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi