Bartek1977 Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 W wersji 2015+ polecenie offset miało więcej funkcji. Szczególnie chodzi mi o "wymaż", tzn. o usunięcie bazowego obiektu od razu po odsunięciu. Jest szansa, że to powróci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 Wyślemy takie zapotrzebowanie. Na ten czas możemy (chyba) utworzyć lispa, który wykona offest i automatycznie usunie źródłowy obiekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 W załączniku LISP, usuwający obiekty źródłowe przy f-cji offset. Po wczytaniu pliku w ZWCAD dostępne będzie dodatkowe polecenie: eoffset. eoffset.zel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted July 13, 2017 Author Report Share Posted July 13, 2017 (edited) Dziękuję za zainteresowanie, ale coś mi ten lisp nie działa :/ Czy zaznaczę linię, czy polilinię, cały czas wyskakuje zły typ funkcji Polecenie: EOFFSET Polecenie: Wybierz obiekt do odsunięcia: błąd: zły typ funkcji - ZWCAD:CMD Edited July 13, 2017 by Bartek1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 Sprawdziłem - faktycznie coś zgrzyta. Przyjrzymy się temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 może teraz się uda eoffset.zel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted July 18, 2017 Author Report Share Posted July 18, 2017 Działa jak offset, nie usuwa źródłowego obiektu :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts