Bartek1977 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 W wersji 2015+ polecenie offset miało więcej funkcji. Szczególnie chodzi mi o "wymaż", tzn. o usunięcie bazowego obiektu od razu po odsunięciu. Jest szansa, że to powróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wyślemy takie zapotrzebowanie. Na ten czas możemy (chyba) utworzyć lispa, który wykona offest i automatycznie usunie źródłowy obiekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 W załączniku LISP, usuwający obiekty źródłowe przy f-cji offset. Po wczytaniu pliku w ZWCAD dostępne będzie dodatkowe polecenie: eoffset. eoffset.zel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie, ale coś mi ten lisp nie działa :/ Czy zaznaczę linię, czy polilinię, cały czas wyskakuje zły typ funkcji Polecenie: EOFFSET Polecenie: Wybierz obiekt do odsunięcia: błąd: zły typ funkcji - ZWCAD:CMD Edytowane 13 Lipca 2017 przez Bartek1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Sprawdziłem - faktycznie coś zgrzyta. Przyjrzymy się temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 może teraz się uda eoffset.zel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Działa jak offset, nie usuwa źródłowego obiektu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi