Polecenie MKLTYPE

Recommended Posts

Czy przy użyciu polecenia MKLTYPE możliwe jest stworzenie stylu linii z tekstem tak, aby tekst znajdował się zawsze powyżej linii, tj. zgodnie z zasadami rysunku technicznego? Na poniższym prostokącie widać, że tylko na dolnym boku jest poprawnie.zwcad_mkltype.PNG.8704a7f4562f08e8bc8e16d3ee379e4e.PNG

kiedyś znalazłam aplikację do tworzenia kodów własnych stylów linii, nie pamiętam gdzie ją mam i jak się nazywa, bo sprawa dotyczyła pojedynczego wygenerowania stylu linii. Przeszukując net ne znalazłam nic ciekawego, oprócz tej właśnie. Tyle mogę powiedzieć że taka aplikacja była by pomocna by nie modyfikować tego ma piechotę.. 

jak znajdę tę aplikację w moim magazynie dam znać, choć pamiętam że nie była ona doskonała, tj nie nadawała się do generowania każdego stylu jaki się wymyśli..

Godzinę temu, Alojz napisał:

Czyli edytując tekstowo plik .lin ? Nie ma możliwości kontrolowania tych parametrów w ZWCADzie?

Tak, edycję pliku lin wykonałem w notatniku. Do ZWCAD wczytuje się gotową linię.
Na marginesie, po utworzeniu stylu linii za pomocą polecenia MKLTYPE wystarczy usunąć parametr A=0.000, aby opis podążał za linią.
Pozdrawiam