Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nakładka jest na tyle elastyczna, że pozwala na wiele modyfikacji, w tym także na takie. Znajdź plik: P_Opis_Pionowe.dwg zwykle na dysku C w katalogu Szansa. Tylko z tą modyfikacją to ostrożnie, jak zmniejszysz odległości, to przy dłuższych nazwach znaków np. C-13-16 nazwy będą się nakładać na siebie i opisy będą nieczytelne.

Edytowane przez Włodek
Opublikowano

Ok, jest tylko jeden problem. Nie potrafię tego ustawić, żeby działało w wcześniej stworzonym pliku. Tzn. jak sobie zmieniłem ustawienia w pliku P_Opis_Pionowe.dwg na takie jak mi odpowiadają, to przy nowo stworzonym pliku wszystko jest ok, a w tych stworzonych wcześniej (przed edycją pliku P_Opis_Pionowe.dwg) znaki nadal wstawiane są po staremu. Próbowałem załadować na nowo nakładkę, ale bez skutku.

Jest ktoś w stanie rozwiązać ten problem? Już nawet nie tyle zależy mi na tym, żeby edytować wstawione do tej pory znaki za jednym zamachem, a po prostu na tym, żebym mógł pracować na danym pliku we właściwy sposób (żeby nowo wstawiane znaki miały zmieniony opis). 

Opublikowano

Proszę zaznaczyć blok opisu, uruchomić funkcję: ODNEDYCJA (_REFEDIT) np prawym przyciskiem myszy i z menu które się rozwinie pierwsza pozycja "Edytuj blok"
Następnie proszę wprowadzić zmiany, np położenie atrybutu, czcionki, kolory wielkości itp.
Po zakończeniu edycji proszę uruchomić funkcję : ODNZAMKNIJ (_REFCLOSE). Nowo wstawione opisy będą już miały postać taką jak blok po edycji.

Do zastosowania zmian w już wstawionych blokach może Pan użyć funkcji MENATR (_BATTMAN)

• dmatusz3 zmienił(a) tytuł na Sposób edycji opisu znaków [rozwiązany]
  • dmatusz3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.