Błąd wejścia do edycji bloków

2P

Recommended Posts

Witam!

vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu)

Wersja 2017 zachowuje się inaczej niż 2015. Chcąc wejść w edycję bloku klikam dwa razy na blok. Jeśli kliknąłem na blok znajdujący się w innym bloku, to w okienku na liście do wskazania bloku do edycji, powinien domyślnie być zaznaczony blok który klikałem, a nie ten na szczycie "drzewka" zagnieżdżonych bloków. Tak było w 2015, ale nie jest już w 2017.

Jest to wbrew pozorom, bardzo istotny błąd bardzo utrudniający pracę tym, którzy pracują na dużych ilościach wielokrotnie zagnieżdżonych bloków. Ciężko odszukiwać na liście bloku o którego edycję nam chodzi. 

Przy okazji jest jeszcze widoczny drugi drobny błąd. Wielkość okienka prezentującego zagnieżdżoną strukturę bloków nie jest zapamiętywana i za każdym otwarciem pojawia się w za małym standardowym rozmiarze.

zgłaszałam tę uciążliwość już jakiś czas temu(miesiac-dwa wstecz?)..

dokładam do tworzenia bloków: brak podglądu obiektu, który blokujemy. w zw2012 takie mini coś było, choć zrobiłabym poprawkę, tj pokazanie oprócz elementów bloku znacznika punktu wstawienia oraz nieco większe okienko niż w zw2012