Recommended Posts

Posted

Witam

Jestem użytkownikiem zwcada od niedawna

załączem od wersji 2015 (nie miałem nigdy poprzednich)

Mam 2 pytania

1. Jak uruchomić filtr grupy warstw

2. Czy działa wam funkcja obrotu tekstu (chodzi o to żeby tworząc opis na linii pod kątem (nie poziomej) po podaniu pierwszego punktu i wybraniu funkcji obrót, chyba "B" i podaniu drugiego punktu tekst był pod kątem takim jak linia a nie w poziomie.

Posted

Witam,

funkcje grupy warstw są dostępne pod w oknie właściwości warstw

post-1-0-75430900-1432411099_thumb.png

Przy wpisywaniu tekstu nie trzeba wpisywać opcji, tylko wskazać wysokość i kąt obrotu.

post-1-0-13093000-1432411149_thumb.gif

Pozdrawiam

Posted (edited)

Hmm, nie wiem czemu nie mogę osadzić filmu w poście.

Po przejściu z HTTP na HTTPS wszystkie moje filmy z youtube o ZWCAD ARCHITECTURE znikły, po dodaniu literki "s" widoczne są jak w/w niebieskie linki z podkresleniem (Trzeba było przelecieć wszystkie posty z 1,5roku wstecz). Jak by dało radę to poprawić byłoby swietnie ;)

Edited by Martin_S
Posted

Po przejściu z HTTP na HTTPS wszystkie moje filmy z youtube o ZWCAD ARCHITECTURE znikły, po dodaniu literki "s" widoczne są jak w/w niebieskie linki z podkresleniem (Trzeba było przelecieć wszystkie posty z 1,5roku wstecz). Jak by dało radę to poprawić byłoby swietnie ;)

Teraz to spostrzegłem.

Ale pracuję nad tym.

Posted

Co do filtra warstw: potwierdzam działanie w nterfejsie klasycznym (tak jak na filmie) w int. wstazkowym nie działa

co do "położenia tekstu" na pochyłej linii to działa ale tylko z tesktem - pojedyncza linia

Posted

po wywołaniu opcji "R" i określeniu przeciwnego narożnika (czyli punktu na lini pochyłej lub jej drugiego końca) tekst i tak jest w poziomie

co do interfejsów to co Pan pokazał na slajdach to prawda

po  kliknieciu ok i rozwinieciu warstw wyswietlaja sie wszystkie nie tylko te z filtra jak powinno byc

Posted

Witam

Sprawdziłem to na "przedpremierowej" wersji SP 2.1 i wygląda na to że filtry działają poprawnie.

Założyłem filtr po kolorze.

Po jego wybraniu z listy, wyświetlają się zgodnie z wybranym filtrem.

Zarówno na interfejsie klasycznym jak i wstążkowym

post-84-0-26640800-1432540315_thumb.png

post-84-0-70819000-1432540319_thumb.png

Posted

Prosze zamknąć okno "zarządanie właściwościami warstw" i nnapisać czy po wybraniu filtra rozwijaja sie wszystkie warstwy czy tylko te z filtra

u mnie wszystkie a i. klasycznym tylko te z diltra czyli tak jak powinno byc

• 3 months later...
Posted

Dla tej wersji aktualizacja automatyczna nie jest dostępna. Należy odinstalować posiadaną i zainstalować nową. Jeśli licencja jest zabezpieczona kodem programowym (bez klucza sprzętowego) proszę ją zwrócić  przed odinstalowaniem programu i aktywować po instalacji nowej wersji.

Ustawienia i aliasy powinny być zachowane, ale dla pewności może Pan wykonać Migrację ustawień niestandardowych. Aby to zrobić proszę zamknąć ZWCADA, kliknąć logo Windows->Programy->ZWSoft->ZWCAD+2015->Migracja ustawień niestandardowych, Export. Jeśli ustawienia nie zostaną zapamiętana proszę analogicznie wykonać import po przeinstalowaniu.

• 2 weeks later...
Posted

Witam

W Menadżerze warstw, niezależnie od ustawionego interfejsu, warstwy powinny wyświetlać się zgodnie z filtrem. Na liście rozwijalnej, w przypadku wstążki jest inaczej. Informacja została już przekazana do producenta. 

Pozdrawiam