lukasz215a Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Witam Jestem użytkownikiem zwcada od niedawna załączem od wersji 2015 (nie miałem nigdy poprzednich) Mam 2 pytania 1. Jak uruchomić filtr grupy warstw 2. Czy działa wam funkcja obrotu tekstu (chodzi o to żeby tworząc opis na linii pod kątem (nie poziomej) po podaniu pierwszego punktu i wybraniu funkcji obrót, chyba "B" i podaniu drugiego punktu tekst był pod kątem takim jak linia a nie w poziomie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Witam, funkcje grupy warstw są dostępne pod w oknie właściwości warstw Przy wpisywaniu tekstu nie trzeba wpisywać opcji, tylko wskazać wysokość i kąt obrotu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted May 23, 2015 Author Report Share Posted May 23, 2015 Po dodaniu filtra grupy i przypisaniu do niego wybranych warstw i dwukrotnym kliknieciu i tak wyświetlają się wszystkie warstwy dostepne w pliku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Nie jestem pewien czy chodzi o coś takiego. Hmm, nie wiem czemu nie mogę osadzić filmu w poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 (edited) Hmm, nie wiem czemu nie mogę osadzić filmu w poście. Po przejściu z HTTP na HTTPS wszystkie moje filmy z youtube o ZWCAD ARCHITECTURE znikły, po dodaniu literki "s" widoczne są jak w/w niebieskie linki z podkresleniem (Trzeba było przelecieć wszystkie posty z 1,5roku wstecz). Jak by dało radę to poprawić byłoby swietnie ;) Edited May 24, 2015 by Martin_S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Po przejściu z HTTP na HTTPS wszystkie moje filmy z youtube o ZWCAD ARCHITECTURE znikły, po dodaniu literki "s" widoczne są jak w/w niebieskie linki z podkresleniem (Trzeba było przelecieć wszystkie posty z 1,5roku wstecz). Jak by dało radę to poprawić byłoby swietnie ;) Teraz to spostrzegłem. Ale pracuję nad tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted May 24, 2015 Author Report Share Posted May 24, 2015 Co do filtra warstw: potwierdzam działanie w nterfejsie klasycznym (tak jak na filmie) w int. wstazkowym nie działa co do "położenia tekstu" na pochyłej linii to działa ale tylko z tesktem - pojedyncza linia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 U mnie jest bez różnicy na obu interfejsach. Proszę wywołać opcję obrotu dla mtekstu za pomocą opcji _r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted May 24, 2015 Author Report Share Posted May 24, 2015 po wywołaniu opcji "R" i określeniu przeciwnego narożnika (czyli punktu na lini pochyłej lub jej drugiego końca) tekst i tak jest w poziomie co do interfejsów to co Pan pokazał na slajdach to prawda po kliknieciu ok i rozwinieciu warstw wyswietlaja sie wszystkie nie tylko te z filtra jak powinno byc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Proszę wywołać _r , a nie samo r. Czyli r z podkreśleniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted May 24, 2015 Author Report Share Posted May 24, 2015 (edited) działa :) co do filtra czekam :) Edited May 24, 2015 by lukasz215a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Witam Sprawdziłem to na "przedpremierowej" wersji SP 2.1 i wygląda na to że filtry działają poprawnie. Założyłem filtr po kolorze. Po jego wybraniu z listy, wyświetlają się zgodnie z wybranym filtrem. Zarówno na interfejsie klasycznym jak i wstążkowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted May 25, 2015 Author Report Share Posted May 25, 2015 Prosze zamknąć okno "zarządanie właściwościami warstw" i nnapisać czy po wybraniu filtra rozwijaja sie wszystkie warstwy czy tylko te z filtra u mnie wszystkie a i. klasycznym tylko te z diltra czyli tak jak powinno byc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 OK. Teraz rozumiem. Przekażę zgłoszenie do ZWSOFT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted September 13, 2015 Author Report Share Posted September 13, 2015 Czy coś w sprawie filtra warstw sie ruszylo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Problem został rozwiązany. W liście warstw wyświetlają się tylko te, które są w aktywnym filtrze. Wersja w której to już działa dostępna jest do pobrania tutaj: wersja polska: http://jakicad.pl/pobierz/287/ZWCAD+_2015_SP3__2015_08_15__PL.exe wersja angielska http://jakicad.pl/pobierz/288/ZWCAD+_2015_SP3__2015_08_15__EN.exe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 Nie można zaktualizować? Trzeba najpierw odinstalować zwcada z sp2? czy zostaną ustawienia i aliasy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Dla tej wersji aktualizacja automatyczna nie jest dostępna. Należy odinstalować posiadaną i zainstalować nową. Jeśli licencja jest zabezpieczona kodem programowym (bez klucza sprzętowego) proszę ją zwrócić przed odinstalowaniem programu i aktywować po instalacji nowej wersji. Ustawienia i aliasy powinny być zachowane, ale dla pewności może Pan wykonać Migrację ustawień niestandardowych. Aby to zrobić proszę zamknąć ZWCADA, kliknąć logo Windows->Programy->ZWSoft->ZWCAD+2015->Migracja ustawień niestandardowych, Export. Jeśli ustawienia nie zostaną zapamiętana proszę analogicznie wykonać import po przeinstalowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted September 26, 2015 Author Report Share Posted September 26, 2015 Zainstalowałem SP3 Filtr grupy warstw działa dalej tylko w interfejsie klasycznym - we wstążkowym nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Witam Sprawdza Pan to w Menadżerze warstw czy na liście rozwijalnej? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz215a Posted September 28, 2015 Author Report Share Posted September 28, 2015 Ustawiam filtr i rozwijam listę w interfejsie klasycznym lista rozwija się zgodnie z filtrem we wstążkowym rozwija się cała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Witam W Menadżerze warstw, niezależnie od ustawionego interfejsu, warstwy powinny wyświetlać się zgodnie z filtrem. Na liście rozwijalnej, w przypadku wstążki jest inaczej. Informacja została już przekazana do producenta. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojacek Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Nie mieć jak u "starszego brata" wyboru tegoż? Edited September 29, 2015 by kojacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts