2P Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czy OpenDCL v7 pracuje z wersją ZWCAD Standard???Jeśli nie, to czy jest to planowane, albo od czego zależy brak kompatybilności (?) =2P=
dmatusz3 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Hmm, nie wiem. Sprawdzimy to w poniedziałek. A jaką wersję ZWCAD Pan posiada?
2P Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Moja wersja to: _VERNUM = "2013.10.25(17150)" Standard. Pytanie jest o tyle istotne, że dobrze by wiedzieć kto będzie mógł korzystać z aplikacji LIST w biurze jeśli są i Pro i Standard.. Zauważyłem również niepokojący trend, że coraz więcej nakładek wymaga wersji Pro :( mimo, że nie wykorzystują 3D. Pozdr. =2P=
pawmal Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam Lispy działają zarówno w wersji STANDARD jak i PROFESJONALNEJ ZWCAD+2014. Pozdrawiam
2P Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 LISPy działają na Standard, ale z przejrzenia pobieżnego informacji o OpenDCL, wynika że to środowisko interfejsu użytkownika wymaga PRO. A więc spodziewam się, że LISPy z OpenDCL nie będą działać na Standard - a szkoda... Chyba że się mylę... =2P=
kruszynski Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam OpenDCL wymaga wersji professional Rożnicą pomiędzy wersją standard i professional ZWCADa oprócz możliwości pracy z bryłami jest możliwość pracy nakładek. Wersja standard umożliwia pracę z nakładkami powstałymi w języku LISP, natomiast nakładki powstałe w VBA, ZRX, .NET można uruchamiać na wersji professional. Stąd wynika niezgodność ponieważ OpenDCL wykorzystuje ZRX. Pozdrawiam.
2P Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Dziękuję, za wyczerpującą informację :) Pozdr. =2P=
Rekomendowane odpowiedzi