2P Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Czy OpenDCL v7 pracuje z wersją ZWCAD Standard???Jeśli nie, to czy jest to planowane, albo od czego zależy brak kompatybilności (?) =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Hmm, nie wiem. Sprawdzimy to w poniedziałek. A jaką wersję ZWCAD Pan posiada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted April 7, 2014 Author Report Share Posted April 7, 2014 Moja wersja to: _VERNUM = "2013.10.25(17150)" Standard. Pytanie jest o tyle istotne, że dobrze by wiedzieć kto będzie mógł korzystać z aplikacji LIST w biurze jeśli są i Pro i Standard.. Zauważyłem również niepokojący trend, że coraz więcej nakładek wymaga wersji Pro :( mimo, że nie wykorzystują 3D. Pozdr. =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Witam Lispy działają zarówno w wersji STANDARD jak i PROFESJONALNEJ ZWCAD+2014. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted April 8, 2014 Author Report Share Posted April 8, 2014 LISPy działają na Standard, ale z przejrzenia pobieżnego informacji o OpenDCL, wynika że to środowisko interfejsu użytkownika wymaga PRO. A więc spodziewam się, że LISPy z OpenDCL nie będą działać na Standard - a szkoda... Chyba że się mylę... =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Witam OpenDCL wymaga wersji professional Rożnicą pomiędzy wersją standard i professional ZWCADa oprócz możliwości pracy z bryłami jest możliwość pracy nakładek. Wersja standard umożliwia pracę z nakładkami powstałymi w języku LISP, natomiast nakładki powstałe w VBA, ZRX, .NET można uruchamiać na wersji professional. Stąd wynika niezgodność ponieważ OpenDCL wykorzystuje ZRX. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted April 16, 2014 Author Report Share Posted April 16, 2014 Dziękuję, za wyczerpującą informację :) Pozdr. =2P= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts