justyha Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Witam Czy w programie ZWCad+ Std bo taką mam jest możliwe tworzenie listy obiektów? Konkretnie chodzi mi o utworzenie listy działek geodezyjnych z wtórnika. Numery zapisane są w formacie "text" Z góry dziękuje za pomoc :good: . Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Witam Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeśli np. numery działek zapisane są w jednym pliku tekstowym, to wystarczy uruchomić w ZWCAD funkcję mtext i zawartość pliku tekstowego skopiować do rysunku. Proszę o informację jeśli numery działek znajdują się od razu w rysunku. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted February 25, 2014 Author Report Share Posted February 25, 2014 Numery działek znajdują się porozrzucane na mapie (na rysunku). Chodzi o wyeksportowanie ich np do exela w formie listy. Czyli zaznaczam numery działek, które mnie interesują i uruchamiam funkcję w rodzaju "wyeksportuj do exela" itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Wydaje mi się, że mamy coś takiego - jutro podeślemy. Niemniej proszę spróbować tego narzędzia - może się przyda (choć nie jestem pewien czy ma taką funkcjonalność). http://jakicad.pl/pl/pobierz/ZWGEO_v1.0.01__2014_02_24__PL_EN.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Witam To co mamy pozwala na eksport punktów wstawionych przez inną funkcję nakładki. Właśnie pracuję nad aktualizacją i wprowadzę tam też funkcjonalność, o jakiej Pani pisze. Myślę że uda się taką wersję przygotować jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted February 26, 2014 Author Report Share Posted February 26, 2014 Super Dziękuje Pięknie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Witam Zapraszam do zapoznania z nakładką. Pozwala na : 1. oznaczanie punktów w rysunku 2. wczytywanie punktów z plików tekstowych 3. zapis współrzędnych to plików tekstowych 4. eksport tekstów do plików tekstowych Wersja testowa dostępna jest do pobrania na stronie: http://jakicad.pl/pl/pobierz/ZWGEO_v1.1.00__2014_02_27__PL_EN.exe Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 Działa przepięknie! :dziekuje: Ależ mi to ułatwi prace! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Bardzo się cieszę, jeśli ma Pani jeszcze jakieś sugestie zapraszam do przedstawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Przenoszę temat do działu nakładek, dodaję nazwę nakładki ZWgeo w tytule. Link to comment Share on other sites More sharing options...
justyha Posted March 31, 2014 Author Report Share Posted March 31, 2014 Witam Chciałam zapytać jak mogę odświeżyć licencję nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat i ewentualną cenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Witam W sprawie aktualizacji proszę o informację na biuro@zwcad.pl. Osoby z działu handlowego udzielą informacji. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts