justyha Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam Czy w programie ZWCad+ Std bo taką mam jest możliwe tworzenie listy obiektów? Konkretnie chodzi mi o utworzenie listy działek geodezyjnych z wtórnika. Numery zapisane są w formacie "text" Z góry dziękuje za pomoc :good: . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale jeśli np. numery działek zapisane są w jednym pliku tekstowym, to wystarczy uruchomić w ZWCAD funkcję mtext i zawartość pliku tekstowego skopiować do rysunku. Proszę o informację jeśli numery działek znajdują się od razu w rysunku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Numery działek znajdują się porozrzucane na mapie (na rysunku). Chodzi o wyeksportowanie ich np do exela w formie listy. Czyli zaznaczam numery działek, które mnie interesują i uruchamiam funkcję w rodzaju "wyeksportuj do exela" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wydaje mi się, że mamy coś takiego - jutro podeślemy. Niemniej proszę spróbować tego narzędzia - może się przyda (choć nie jestem pewien czy ma taką funkcjonalność). http://jakicad.pl/pl/pobierz/ZWGEO_v1.0.01__2014_02_24__PL_EN.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam To co mamy pozwala na eksport punktów wstawionych przez inną funkcję nakładki. Właśnie pracuję nad aktualizacją i wprowadzę tam też funkcjonalność, o jakiej Pani pisze. Myślę że uda się taką wersję przygotować jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Super Dziękuje Pięknie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam Zapraszam do zapoznania z nakładką. Pozwala na : 1. oznaczanie punktów w rysunku 2. wczytywanie punktów z plików tekstowych 3. zapis współrzędnych to plików tekstowych 4. eksport tekstów do plików tekstowych Wersja testowa dostępna jest do pobrania na stronie: http://jakicad.pl/pl/pobierz/ZWGEO_v1.1.00__2014_02_27__PL_EN.exe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Działa przepięknie! :dziekuje: Ależ mi to ułatwi prace! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Bardzo się cieszę, jeśli ma Pani jeszcze jakieś sugestie zapraszam do przedstawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Przenoszę temat do działu nakładek, dodaję nazwę nakładki ZWgeo w tytule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justyha Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam Chciałam zapytać jak mogę odświeżyć licencję nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat i ewentualną cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam W sprawie aktualizacji proszę o informację na biuro@zwcad.pl. Osoby z działu handlowego udzielą informacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi