Aktualizacja 2014.02.17(19255)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W wersji 2014.02.17(19255) nie działają przyciski "OK" "Cancel" z lispa (nie wyświetlają się na przyciskach)

pozdrawiam

:shok: dzięki, sprawdzimy to jutro.

Przyciski nie działają (nie da się wcisnąć lub nie wywołuje się funkcja), czy są błędnie podpisane ale da się wcisnąć?

Opublikowano

Zaktualizowałem wersję angielską i popsuła się wersja polska

Wyświetla się komunikat:

"ładowanie pliku zasobu nie pasuje do aktualnej wersji, czy chcesz kontynuować?

Po wybraniu program się wywala i próbuje wysłać maila do ZWCADA co notabene od dłuższego czasu się nie udaje.

Czy muszę instalować polską wersje od początku?

Opublikowano

Witam

W ZWCAD+2014 jest tak, że jest instalowany program bazowy i do tego są instalowane paczki językowe. Paczki językowe muszą odpowiadać zainstalowanemu programowi bazowemu. Jeśli jest inaczej, to pojawia się stosowny komunikat i mogą pojawić się nieprzewidziane sytuacje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Kłopot w tym, że aktualizacja pojawiła się tylko dla wersji angielskiej. W tym wypadku polski pakiet językowy nie pasuje do zainstalowanego programu bazowego. Samą paczkę językową można odinstalować z Panelu sterowania

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie dopiera wersja z lutego pokazała się do automatycznej aktualizacji, wcześniej program zgłaszał, że jest aktualny.

Coś dziwnego oficjalne wersje nie chcą się aktualizować, a wersje beta tak?

Opublikowano

Witam,

Gdzie znajdę link do najnowszej aktualizacji. Mam wersję 2013.10.25(17150) i w trakcie sprawdzania aktualizacji otrzymuje komunikat, że posiadana wersja jest aktualna... Na stronie ZwCada nie widzę linka do nowszej wersji.

Opublikowano

Ale jaja ..jeszcze w lutym oficjalną wersją, była wersja 23-01-2014 i nastąpiło wycofanie do 25.10.2013r.

Z Architecture podobnie na WWW pokorygowało (nie ma np. wcale francuskiej) :to_nie_ja:

Opublikowano

Jak dla mnie to te wszystkie wersje nie były robocze. Były oficjalnie do ściągnięcia ze strony producenta i nikt ich tam nie opisywał jako robocze.

Osoby które ściągneły te wersje zostały wykorzystane do przetestowania wersji niestabilnych i nie zostały o tym poinformowane, albo Zwsoft zamiast poprawić błędy wrócił do starej instalki bo za dużo było spaprane

Też czekam z niecierpliwością na nowego Zwcada, może bloki dynamiczne wprowadzą, albo przypisywanie indywidualnych kolorów dla warstw w każdej rzutni.

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Bloki dynamiczne przydały by się do przebudowy narzędzia do okien  stolarki w trybie 2D w Architecture by nie było "durnego" skalowania wprost proporcjalnego do grubości ściany. Blok dynamiczny by to zlikwidował. Zdefiniowanie okna w 2D jako dynamiczne było by tak: profile ram i skrzydła jako stałe, a szerokość szyby okna jako dynamiczne oraz punkt wstawienia orientujący okno w stos. krawędzi zewnętrznej , środka i krawędzi wewnętrznej ściany (tryb wstawienia do wyboru użytkownika).

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Tzn. co?

1.  ...ZWSOFT zastanawia sie czy kupić ten patent od AUTODESK,

2. cena za duża co wiąże sie z drozszą aktualizacją,

3. czy Autodesk wprowadziło embargo na ten patent i sie nie doczekamy ...

4. była zapowiedź ze w wersji 2015+ mogłaby byc z mozliwoscią edycji i tworzenia własnych bloków dynmicznych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.