Roald Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Witam! Pojawiła się aktualizacja (automatyczna) oznaczona numerem 2014.02.17(19255), rozmiar 69,27 M. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwe Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Witam, Czy ta aktualizacja jest dla wersji ze stycznia 2014? Wersja z października 2013 twierdzi, że jest aktualna. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Moja wersja też twierdzi, że jest aktualna (z października). Na stronie jest tylko wersja ze stycznia (niepolecana). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwe Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Tak, Wiem, pracuje na październikowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roald Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 Aktualizuje się angielska wersja językowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 W wersji 2014.02.17(19255) nie działają przyciski "OK" "Cancel" z lispa (nie wyświetlają się na przyciskach) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 W wersji 2014.02.17(19255) nie działają przyciski "OK" "Cancel" z lispa (nie wyświetlają się na przyciskach) pozdrawiam :shok: dzięki, sprawdzimy to jutro. Przyciski nie działają (nie da się wcisnąć lub nie wywołuje się funkcja), czy są błędnie podpisane ale da się wcisnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted February 17, 2014 Report Share Posted February 17, 2014 Są błędnie opisane (tak jak na zrzucie ekranu) ale działają poprawnie. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Zaktualizowałem wersję angielską i popsuła się wersja polska Wyświetla się komunikat: "ładowanie pliku zasobu nie pasuje do aktualnej wersji, czy chcesz kontynuować? Po wybraniu program się wywala i próbuje wysłać maila do ZWCADA co notabene od dłuższego czasu się nie udaje. Czy muszę instalować polską wersje od początku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 Witam W ZWCAD+2014 jest tak, że jest instalowany program bazowy i do tego są instalowane paczki językowe. Paczki językowe muszą odpowiadać zainstalowanemu programowi bazowemu. Jeśli jest inaczej, to pojawia się stosowny komunikat i mogą pojawić się nieprzewidziane sytuacje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Jak miałem zaktualizować dwie wersje razem? Co w tej sytuacji? Instalowanie pełne z odinstalowaniem polskiej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Witam Kłopot w tym, że aktualizacja pojawiła się tylko dla wersji angielskiej. W tym wypadku polski pakiet językowy nie pasuje do zainstalowanego programu bazowego. Samą paczkę językową można odinstalować z Panelu sterowania Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 czyli żeby mieć polską wersje co mogę zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Witam W celu pracy na polskiej wersji ZWCAD+2014, proszę odinstalować program razem z polskim pakietem językowym z Panelu sterowania i zainstalować wersję październikową z tego linku: ZWCAD+2014. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 oficjalna wersja jest nadal z 23-01-2014 na zwsoft.com ..tzn ta w/w z lutego to beta do testowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 U mnie dopiera wersja z lutego pokazała się do automatycznej aktualizacji, wcześniej program zgłaszał, że jest aktualny. Coś dziwnego oficjalne wersje nie chcą się aktualizować, a wersje beta tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtur81 Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Witam, Gdzie znajdę link do najnowszej aktualizacji. Mam wersję 2013.10.25(17150) i w trakcie sprawdzania aktualizacji otrzymuje komunikat, że posiadana wersja jest aktualna... Na stronie ZwCada nie widzę linka do nowszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Witam Wersja ZWCAD+ 2014 z 25.10.2013r. jest oficjalną wersją i nie zalecamy instalacji innych wersji. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Ale jaja ..jeszcze w lutym oficjalną wersją, była wersja 23-01-2014 i nastąpiło wycofanie do 25.10.2013r. Z Architecture podobnie na WWW pokorygowało (nie ma np. wcale francuskiej) :to_nie_ja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojwe Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Skoro ZWSOFT wycofał wszystkie robocze wersje i powrócił do wersji oficjalnych to może szykują oficjalną wersję SP2 ZWCAD+2014. OBY !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Jak dla mnie to te wszystkie wersje nie były robocze. Były oficjalnie do ściągnięcia ze strony producenta i nikt ich tam nie opisywał jako robocze. Osoby które ściągneły te wersje zostały wykorzystane do przetestowania wersji niestabilnych i nie zostały o tym poinformowane, albo Zwsoft zamiast poprawić błędy wrócił do starej instalki bo za dużo było spaprane Też czekam z niecierpliwością na nowego Zwcada, może bloki dynamiczne wprowadzą, albo przypisywanie indywidualnych kolorów dla warstw w każdej rzutni. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 (edited) Bloki dynamiczne przydały by się do przebudowy narzędzia do okien stolarki w trybie 2D w Architecture by nie było "durnego" skalowania wprost proporcjalnego do grubości ściany. Blok dynamiczny by to zlikwidował. Zdefiniowanie okna w 2D jako dynamiczne było by tak: profile ram i skrzydła jako stałe, a szerokość szyby okna jako dynamiczne oraz punkt wstawienia orientujący okno w stos. krawędzi zewnętrznej , środka i krawędzi wewnętrznej ściany (tryb wstawienia do wyboru użytkownika). Edited February 26, 2014 by Martin_S Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Ależ tak, ma Pan rację. Planowana jest wersja SP2 ZWCADa+ 2014. Ale jeszcze nie znamy terminu publikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Wiem, że wiele osób czeka na bloki dynamiczne. Problem nie leży jednak w napisaniu kodu do tego modułu, ale między innymi w tym dokumencie http://www.google.co.in/patents/US7860691 :to_nie_ja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Tzn. co? 1. ...ZWSOFT zastanawia sie czy kupić ten patent od AUTODESK, 2. cena za duża co wiąże sie z drozszą aktualizacją, 3. czy Autodesk wprowadziło embargo na ten patent i sie nie doczekamy ... 4. była zapowiedź ze w wersji 2015+ mogłaby byc z mozliwoscią edycji i tworzenia własnych bloków dynmicznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts