PiotrI Opublikowano Niedziela o 14:13 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:13 Witam, czy istnieje jakiś skrypt do pobierania cech (właściwości) z obiektu na rysunku. A mianowicie, na rysunku mam linię o ustalonych właściwościach (szerokość, rodzaj, kolor, warstwa) i po wskazaniu tej linii, aby ustawiły się te właściwości . Cytuj
dmatusz3 Opublikowano Niedziela o 15:22 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:22 Może polecenie _addselected ? Rysuje obiekt taki jak wskazany o takich samych cechach. Cytuj
PiotrI Opublikowano Niedziela o 17:14 Autor Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:14 Znam _addselected_ ale jest to jednorazowe narzędzie, a mi chodzi o ta oby po wskazaniu obiektu pobrać jego właściwości i nie powtarzać addselected za każdym razem Cytuj
kojacek Opublikowano Niedziela o 17:59 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:59 Ja jak zwykle polecam korzystanie z CADPL-Pack'a (https://kojacek.wordpress.com/2015/11/04/cadpl-pack/) - i z tamtąd funkcję: cd:ACX_GetProp. Przykładowe wywołanie: (cd:ACX_GetProp (entlast) '("LineType" "Color" "Layer" "Bla-bla")) Funkcja zwraca listę par kropkowych z dowolnymi własciwościami. Funkcja jest przyjazna, bo dla właściwości, których obiekt nie ma (lub błędnych nazw właściwości (przykładowe "Bla-bla")) nadal działa. Zwróci dla powyższego wywołania: (("LineType" . "ByLayer") ("Color" . 3) ("Layer" . "0") ("Bla" . :vlax-null)) Pozwala to zastosować na przykład jedną taką samą listę pobierania właściwości dla wielu obiektów. Cytuj
RobS Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Napisałem dla Ciebie skrypt PROP2LAYER.zelx Pliki zelx wgrywamy poleceniem AP. Po wpisaniu polecenia PROP2LAYER należy wskazać obiekt z którego zostaną pobrane właściwości. Na ich podstawie zostanie utworzona nowa warstwa która będzie ustawiona jako aktualna. Adam Klaczek, pawmal i dmatusz3 3 Cytuj
PiotrI Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Dziękuję za zainteresowanie tematem. Znalazłem coś takiego, troczę to przerobiłem i spełnia wszystkie moje oczekiwania. Może się komuś przyda, powiedzcie co o tym sądzicie. TakSamo.lsp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi