Michał J Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 Witam Czy jest możliwość dodania własnych zakładek z ikonami do wstążki ?? Jak tak to w jaki sposób? :) pozdr. Quote
dmatusz3 Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Witam, z tego co wiem jest to możliwe. Niestety szczegółów nie znam, ale postaramy się opisać to wkrótce. Pozdrawiam Quote
kruszynski Posted October 24, 2012 Report Posted October 24, 2012 W aktualnej wersji dodawanie własnych zakładek do wstążki nie jest możliwe z zachowaniem stylu wstążki. Prawdopodobnie będzie to możliwe w kolejnych aktualizacji Jest natomiast możliwe wczytywanie własnych pasków ikonek kiedy wstążka jest aktywna, pasek z ikonkami będzie widoczny w taki sam sposób jak w interface klasycznym. W samym pliku definicji pliku mnu nic nie trzeba zmieniać. Quote
Michał J Posted October 26, 2012 Author Report Posted October 26, 2012 (edited) Witam O własnych paskach to wiem, już wszystkie ikonki sobie poprzerabiałem tak żeby był efekt przezroczystości bo z tym też był problem - pisałem o tym w innym temacie. Po dłuższym uzywaniu wstążki stwierdzam że jest ona dla mnie niewygodna (może to kwestia przyzwyczajenia) i niebęde w nią ingerował :) pozdrawiam Edited October 26, 2012 by Michał J Quote
Michał J Posted April 24, 2013 Author Report Posted April 24, 2013 (edited) Witam Widzę że w nowej wersji ZwCada+ dodano na wstążce nową zakładkę "App+", i jest ona skonfigurowana w pliki "AppData.xml", gdzie należy pogrzebać żeby wczytywało mi kolejne zakładki ?? i jak je w ogóle konfigurować ?? Edited April 24, 2013 by Michał J Quote
kruszynski Posted April 24, 2013 Report Posted April 24, 2013 Witam Nie jestem pewien jak aktualnie wygląda sytuacja z możliwością tworzenia własnych wstążek. Postaram się coś ustalić i jutro napiszę jakie są możliwości w tym zakresie. Pozdrawiam Quote
kruszynski Posted April 25, 2013 Report Posted April 25, 2013 Witam Wczytanie innych zakładek w interface wstążki nie jest możliwe w ZWCAD. Prawdopodobnie taka możliwość pojawi się w kolejnej wersji rocznikowej ZWCADa. Niestety nie dysponujemy materiałami opisującymi format interacu wstążki. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts