Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W aktualnej wersji dodawanie własnych zakładek do wstążki nie jest możliwe z zachowaniem stylu wstążki.

Prawdopodobnie będzie to możliwe w kolejnych aktualizacji

Jest natomiast możliwe wczytywanie własnych pasków ikonek kiedy wstążka jest aktywna, pasek z ikonkami będzie widoczny w taki sam sposób jak w interface klasycznym. W samym pliku definicji pliku mnu nic nie trzeba zmieniać.

Opublikowano (edytowane)

Witam

O własnych paskach to wiem, już wszystkie ikonki sobie poprzerabiałem tak żeby był efekt przezroczystości bo z tym też był problem - pisałem o tym w innym temacie.

Po dłuższym uzywaniu wstążki stwierdzam że jest ona dla mnie niewygodna (może to kwestia przyzwyczajenia) i niebęde w nią ingerował :)

pozdrawiam

Edytowane przez Michał J
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Widzę że w nowej wersji ZwCada+ dodano na wstążce nową zakładkę "App+", i jest ona skonfigurowana w pliki "AppData.xml",

gdzie należy pogrzebać żeby wczytywało mi kolejne zakładki ?? i jak je w ogóle konfigurować ??

Edytowane przez Michał J
Opublikowano

Witam

Wczytanie innych zakładek w interface wstążki nie jest możliwe w ZWCAD. Prawdopodobnie taka możliwość pojawi się w kolejnej wersji rocznikowej ZWCADa. Niestety nie dysponujemy materiałami opisującymi format interacu wstążki.

Pozdrawiam