alf Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 co do szybkości działania nadal mam podobne obserwacje jak poprzednik. Szybkość i skokowe przesuwanie występuje w dużych plikach, więc poprawa szybkości mam wrazenie dotyczy tylko działania komend lispowych (duże lispy). Odświeżenie jednorazowe dużej ilości elementów się kisi.. (też dysponuję sprzętem nie byle jakim) Mam też wrażenie, że wiele z poprawek, usprawnień czy nowych komend, wprowadzonych na etapie zwcada 2010-2012 po prostu programistom umknęło.. Ogólnie: 2012+ robi na pierwszy rzut oka dobre wrazenie. Jak porównać ogólne działanie 2012 i 2012+, ja wolę na razie pozostac przy 2012 (za dużo jeszcze "dziur"), natomiast rozumiem, że dla zaczynających pracę w cadzie 2012+ opanowanie i wykorzystywanie menu w wersji "ribbon" będzie dużo łatwiejsze i szybsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 .. i nie aktywne jest drukowanie do pliku (brak możliwości robienia plteków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam Tak, obecnie w ZWCAD+2012 drukowanie do pliku nie jest jeszcze obsługiwane. Drukowanie do pliku można przeprowadzić na wersji ZWCAD2012. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 no to kicha z tym plusem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam Wersja ZWCAD+ jest napisana od podstaw i nie wszystkie funkcje są jeszcze obsługiwane. Tak jak napisałem wyżej, drukowanie do pliku można przeprowadzić na wersji ZWCAD 2012. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_ Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witam, natrafiłem ostatnio na kilka błędów. 1. Dublowanie się warstw. Nie powinno być sytuacji w której w jednym pliku występują dwie warstwy o tych samych nazwach (mimo różnych właściwości). /W przesłanym pliku np warstwa '2'. 2. Podczas edycji bloku "In place" program nie blokue w pełni elementów z poza bloku. Taka sytuacje ma miejsce w przypadku użycia funkcji 'Match Propierties'. 3. Gdy już wystąpi błąd opisany powyżej (2.) i wychodzi się z edycji bloku poprzez "Discard Reference Edits..." program nie cofa błędnie wykonanych zmian, lecz pozostawia elementy zmienione. 4. Czasem napotykam na bloki, których nie potrafię rozbić ani edytować w żaden sposób (kiedy AC sobie z nimi normalnie radzi) 5. Od czasu do czasu przy wybraniu funkcji "Continue Dimension" program się ode razu wysypuje (na rożnych plikach) Do problemów problemów 1-3 załączam poniżej link do pliku. Do punktu 4 i 5 na chwile obecną nie mam pliku. https://dl.dropboxusercontent.com/u/101885811/warstwy_x2_oraz_edycja_bloku.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witam Dziękuję za informację i za udostępnienie pliku. Jaką kompilację Pan posiada? Natomiast, z tego co sprawdzałem ZWCAD+ nie pozwala na utworzenie warstwy o tej samej nazwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_ Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Normalnie ZWCAD+ nie pozwala, ale jak widać na załączonym pliku jakoś się to mimo wszystko stało. Wydaje mi się, że przy kopiowaniu elementu z innego pliku powstał duplikat warstwy. vernum = "2013.03.31(11367)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziel Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Mam problem w zwcad + 2012 - nie łapie mi odnośników typu równoległość - w starej wersji wystarczyło najechać na punkt na lini i jak rysowałam obok linie gdy załapało np równoległość pokazywała się przerywana linia i znaczek odpowiedni, teraz nie mogę tego zrobić - czy coś robię nie tak? a drugi problem to nie mogę ustawić na stałe drukarki - wydrukuję 1 stronę i ustawienia znikają i muszę od nowa wybrać drukarkę itd. przejrzałam instrukcje do zwcada ale odpowiedzi na moje problemy nie znalazłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Witam Prosze spradzić datę kompilacji programu przez wpisanie vernum w pasku poleceń. Najnowsza wersja jest dostępna w dnia 31.03.2013r. Równoległość powinna działać normalnie, proszę sprawdzić czy przypadkiem nie jest wyłączony uchwyt równoległości przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na ikonę śledzenie lokalizacji. Ustawienia drukowania są zapamiętywane w danym rysunku po kliknięciu przycisku Dodaj do arkusza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziel Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 wersja: "2012.12.14(8707)" a nie można ustawić gdzieś na stałe drukarki (tzn. drukarka jest ale muszę ją wybierać z listy..) - a nie za każdym nowym rysunkiem ustawiać? wszystkie śledzenia mam włączone, czasami załapuje równoległość ale zazwyczaj nie chce (podobnie z prostopadłością) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Witam Proszę dokonać aktualizacji, najnowszą wersję można pobrać stąd: ZWCAD+. Na nowym rysunku potrzeba wybrać odpowiednią drukarkę i w celu zapamiętania ustawień trzeba kliknąć przycisk Dodaj do arkusza. Po zapisie rysunku ustawienia będą zapamiętane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziel Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dzięki, zaktualizowałam i teraz śledzenie i drukowanie działa :) ale jak wpisuję m2 jako symbol, to przy kopiowaniu tego tekstu 2 zmienia mi się na przecinek. W poprzednich wersjach takich numerów nie miałam. czy robię coś źle że mi tak się zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam W wersji, którą mam aktualnie zainstalowaną nie udało mi się powtórzyć takiego działania programu. Proszę o podanie wersji którą Pan ma. wersję może Pan odczytać wpisując polecenie vernum. Proszę również przesłać przykładowy plik na adres pomoc@dobrycad.pl . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Problem występuje kiedy kopiujemy treść tekstu, kiedy polecenie _.mtedit jest aktywne, a wklejamy kiedy nie ma aktywnej żadnej funkcji, wkleja się tekst wyświetlany jako ramka, po jej wstawieniu symbol 2 z indeksem górnym wyświetla się jako odwrócony przecinek. Oczywiście zaraz zgłoszę problem do ZWSOFT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziel Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Sprawdziłam (troche to zajeło ale nie siedzę wciaż przy kompie :)) vernum = "2013.03.31(11367)" Ta Polilinia nadal dziwnie działa (W każdym razie nie tak jak w poprzedniej wersji), bo jak rysuję i pojawi mi się zółty krzyżyk na lini w stosunku do której chcę rysować równolegle to coś mi nie łapie tej równoległości (prostopadłość, przecięcie itp..). Dopiero jak klikne praym klawiszem myszki i wybiore nadpisanie uchwytów -> równoległy to wtedy mi ładnie równoległość ustala. Czy ja coś robie na około czy można to jakoś prościej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam Proszę sprawdzić czy lokalizacja względem obiektu jest włączona (F3) i czy we właściwościach tej funkcji są włączone odpowiednie punkty charakterystyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziel Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam Proszę sprawdzić czy lokalizacja względem obiektu jest włączona (F3) i czy we właściwościach tej funkcji są włączone odpowiednie punkty charakterystyczne. Pozdrawiam Tak mam włączoną lokalizacje względem obiektu i wszystko poodhaczane tak jak na focie :) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam Proszę o przesłanie przykładowego rysunku z zazaczeniem miejsca w którym występuje problem na pomoc@dobrycad.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi