alf Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Korzystam z lispa, do obrotu widoku, bez obracania UCS. Przesiadłam się właśnie na zw25 z zw22, na którym lisp śmiga jak należy. I mam problem bo w zw 25 nie działa. Coś z nim jest nie tak, a ja bez niego jak bez ręki.. Mam prośbę do twórcy by rzucił na niego okiem (wydaje się że mam go z tego forum). Może można go poprawić w zw25 jak w zw22? Z góry dziękuję! (defun RTD (/ANG) (/ (* ANG 180.0) pi)) (defun C:DWS (/ P1 P2 ANG) (if (setq P2 (getpoint "\--- Wskaż lewy punkt: " ) ; _ end of GETPOINT ) ;_ end of SETQ (progn (initget 1) (setq P1 (getpoint "\n--- Wskaż prawy punkt: " P2) ANG (angle P2 P1) ) ;_ end of SETQ (command "_DVIEW" "" "_TW" (- 360 (RTD ANG)) "") (setvar "SNAPANG" ANG) ) ;_ end of PROGN ) ;_ end of IF (princ (strcat "\n--- Kąt obrotu widoku: " (angtos ANG (getvar "aunits") (getvar "auprec")) ) ;_ end of strcat ) ;_ end of princ (princ) ) ;_ end of DEFUN (defun C:0 () (command "_PLAN" "") (setvar "SNAPANG" 0) ) ;_ end of DEFUN Edytowane 11 Listopada przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Mam taką wersję: DWidok_Skrecenie_v2.lsp i "chodzi"... alf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano Wtorek o 17:03 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:03 mi też, jak się okazało, chodzi, Na jednym tylko typie rysunku szwankuje ale to czyjś wynalazek autocadowy, w którym wiele rzeczy dziwnie się zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi