alf Posted November 11 Report Share Posted November 11 (edited) Korzystam z lispa, do obrotu widoku, bez obracania UCS. Przesiadłam się właśnie na zw25 z zw22, na którym lisp śmiga jak należy. I mam problem bo w zw 25 nie działa. Coś z nim jest nie tak, a ja bez niego jak bez ręki.. Mam prośbę do twórcy by rzucił na niego okiem (wydaje się że mam go z tego forum). Może można go poprawić w zw25 jak w zw22? Z góry dziękuję! (defun RTD (/ANG) (/ (* ANG 180.0) pi)) (defun C:DWS (/ P1 P2 ANG) (if (setq P2 (getpoint "\--- Wskaż lewy punkt: " ) ; _ end of GETPOINT ) ;_ end of SETQ (progn (initget 1) (setq P1 (getpoint "\n--- Wskaż prawy punkt: " P2) ANG (angle P2 P1) ) ;_ end of SETQ (command "_DVIEW" "" "_TW" (- 360 (RTD ANG)) "") (setvar "SNAPANG" ANG) ) ;_ end of PROGN ) ;_ end of IF (princ (strcat "\n--- Kąt obrotu widoku: " (angtos ANG (getvar "aunits") (getvar "auprec")) ) ;_ end of strcat ) ;_ end of princ (princ) ) ;_ end of DEFUN (defun C:0 () (command "_PLAN" "") (setvar "SNAPANG" 0) ) ;_ end of DEFUN Edited November 11 by alf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Featured Comment Adam Klaczek Posted November 12 Featured Comment Report Share Posted November 12 Mam taką wersję: DWidok_Skrecenie_v2.lsp i "chodzi"... alf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted November 19 Author Report Share Posted November 19 mi też, jak się okazało, chodzi, Na jednym tylko typie rysunku szwankuje ale to czyjś wynalazek autocadowy, w którym wiele rzeczy dziwnie się zachowuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted November 27 Author Report Share Posted November 27 niestety nie na jednym rysunku mam ten problem, jest tego więcej wysyłam przykładowy plik do sprawdzenia, to export dgna z bentleya do dwga, wysyłam na prv, z prośbą o sprawdzenie co nie tak z nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted November 28 Report Share Posted November 28 Sądzę, że wystarczy zmienić jednostki na stopnie i wrócić do domyślnego ustawienia - Kąt dodatni w lewo... To wszystko w poleceniu _UNITS alf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted November 28 Author Report Share Posted November 28 właśnie to.., dziękuję!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by Adam Klaczek,
1 reaction
Go to this post