alf Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Korzystam z lispa, do obrotu widoku, bez obracania UCS. Przesiadłam się właśnie na zw25 z zw22, na którym lisp śmiga jak należy. I mam problem bo w zw 25 nie działa. Coś z nim jest nie tak, a ja bez niego jak bez ręki.. Mam prośbę do twórcy by rzucił na niego okiem (wydaje się że mam go z tego forum). Może można go poprawić w zw25 jak w zw22? Z góry dziękuję! (defun RTD (/ANG) (/ (* ANG 180.0) pi)) (defun C:DWS (/ P1 P2 ANG) (if (setq P2 (getpoint "\--- Wskaż lewy punkt: " ) ; _ end of GETPOINT ) ;_ end of SETQ (progn (initget 1) (setq P1 (getpoint "\n--- Wskaż prawy punkt: " P2) ANG (angle P2 P1) ) ;_ end of SETQ (command "_DVIEW" "" "_TW" (- 360 (RTD ANG)) "") (setvar "SNAPANG" ANG) ) ;_ end of PROGN ) ;_ end of IF (princ (strcat "\n--- Kąt obrotu widoku: " (angtos ANG (getvar "aunits") (getvar "auprec")) ) ;_ end of strcat ) ;_ end of princ (princ) ) ;_ end of DEFUN (defun C:0 () (command "_PLAN" "") (setvar "SNAPANG" 0) ) ;_ end of DEFUN Edytowane 11 Listopada przez alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyróżniony komentarz Adam Klaczek Opublikowano 12 Listopada Wyróżniony komentarz Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Mam taką wersję: DWidok_Skrecenie_v2.lsp i "chodzi"... alf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 19 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada mi też, jak się okazało, chodzi, Na jednym tylko typie rysunku szwankuje ale to czyjś wynalazek autocadowy, w którym wiele rzeczy dziwnie się zachowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 27 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada niestety nie na jednym rysunku mam ten problem, jest tego więcej wysyłam przykładowy plik do sprawdzenia, to export dgna z bentleya do dwga, wysyłam na prv, z prośbą o sprawdzenie co nie tak z nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 28 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada Sądzę, że wystarczy zmienić jednostki na stopnie i wrócić do domyślnego ustawienia - Kąt dodatni w lewo... To wszystko w poleceniu _UNITS alf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 28 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada właśnie to.., dziękuję!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Adam Klaczek,
1 reakcja
Pokaż odpowiedź