alf Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2024 (edytowane) Korzystam z lispa, do obrotu widoku, bez obracania UCS. Przesiadłam się właśnie na zw25 z zw22, na którym lisp śmiga jak należy. I mam problem bo w zw 25 nie działa. Coś z nim jest nie tak, a ja bez niego jak bez ręki.. Mam prośbę do twórcy by rzucił na niego okiem (wydaje się że mam go z tego forum). Może można go poprawić w zw25 jak w zw22? Z góry dziękuję! (defun RTD (/ANG) (/ (* ANG 180.0) pi)) (defun C:DWS (/ P1 P2 ANG) (if (setq P2 (getpoint "\--- Wskaż lewy punkt: " ) ; _ end of GETPOINT ) ;_ end of SETQ (progn (initget 1) (setq P1 (getpoint "\n--- Wskaż prawy punkt: " P2) ANG (angle P2 P1) ) ;_ end of SETQ (command "_DVIEW" "" "_TW" (- 360 (RTD ANG)) "") (setvar "SNAPANG" ANG) ) ;_ end of PROGN ) ;_ end of IF (princ (strcat "\n--- Kąt obrotu widoku: " (angtos ANG (getvar "aunits") (getvar "auprec")) ) ;_ end of strcat ) ;_ end of princ (princ) ) ;_ end of DEFUN (defun C:0 () (command "_PLAN" "") (setvar "SNAPANG" 0) ) ;_ end of DEFUN Edytowane 11 Listopada 2024 przez alf
Wyróżniony komentarz Adam Klaczek Opublikowano 12 Listopada 2024 Wyróżniony komentarz Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 Mam taką wersję: DWidok_Skrecenie_v2.lsp i "chodzi"... alf 1
alf Opublikowano 19 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2024 mi też, jak się okazało, chodzi, Na jednym tylko typie rysunku szwankuje ale to czyjś wynalazek autocadowy, w którym wiele rzeczy dziwnie się zachowuje.
alf Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 niestety nie na jednym rysunku mam ten problem, jest tego więcej wysyłam przykładowy plik do sprawdzenia, to export dgna z bentleya do dwga, wysyłam na prv, z prośbą o sprawdzenie co nie tak z nim
Adam Klaczek Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 Sądzę, że wystarczy zmienić jednostki na stopnie i wrócić do domyślnego ustawienia - Kąt dodatni w lewo... To wszystko w poleceniu _UNITS alf 1
alf Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 właśnie to.., dziękuję!!
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Adam Klaczek,
1 reakcja
Pokaż odpowiedź