Recommended Posts

Posted

W celu wstawienia odnośnika Xref wybieramy z górnego menu Wstaw->Zewnętrzny odnośnik (Xref)... i wybieramy plik *.dwg do wstawienia. Parametry takie jak: punkt wstawienia, skala oraz obrót, można określić bezpośrednio w oknie lub podczas wstawiania do rysunku.

post-1736-1348487321,0519_thumb.png

• 5 years later...
Posted

Witam. Pracuję na zwcad + 2012 vernum 2013.07.09(14388). Po wstawieniu xrefa do rysunku jest on widoczny ale gdy chcę wydrukować rysunek warstwy xrefa się nie drukują. Wcześniej wszystko było w porządku, może włączyłem coś niepotrzebnie?

Czy mogę liczyć na podpowiedź co źle robię?

Posted

Sprawdziłem to nie to. Mówiąc obrazowo w obszarze modelu i papieru widać wszystkie warstwy a gdy przechodzę do wydruku pdfa w podlądzie wydruku nie widać warstw xrefa 

obszar papieru.JPG

podglad_wydruku.JPG

Posted

Witam
Rozumiem, że wydruk wykonywany jest z arkusza? Sprawdzał Pan wydruk z modelu czy jest ten sam efekt?
Fajnie byłoby zobaczyć ten rysunek, aby sprawdzić w czym jest problem: pomoc@zwcad.pl 
Pozdrawiam

Posted

Witam.

Z modelu czy arkusza efekt jest ten sam. Co ciekawe na innym rysunku xref wyświetla się i drukuje się prawidłowo. W jakiej formie mógłbym przesłać omawiany rysunek?