pawmal Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 W celu wstawienia odnośnika Xref wybieramy z górnego menu Wstaw->Zewnętrzny odnośnik (Xref)... i wybieramy plik *.dwg do wstawienia. Parametry takie jak: punkt wstawienia, skala oraz obrót, można określić bezpośrednio w oknie lub podczas wstawiania do rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam. Pracuję na zwcad + 2012 vernum 2013.07.09(14388). Po wstawieniu xrefa do rysunku jest on widoczny ale gdy chcę wydrukować rysunek warstwy xrefa się nie drukują. Wcześniej wszystko było w porządku, może włączyłem coś niepotrzebnie? Czy mogę liczyć na podpowiedź co źle robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ciężko powiedzieć bez rysunków. Proszę zobaczyć czy warstwy nie mają wyłączonego atrybutu drukowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Sprawdziłem to nie to. Mówiąc obrazowo w obszarze modelu i papieru widać wszystkie warstwy a gdy przechodzę do wydruku pdfa w podlądzie wydruku nie widać warstw xrefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam Rozumiem, że wydruk wykonywany jest z arkusza? Sprawdzał Pan wydruk z modelu czy jest ten sam efekt? Fajnie byłoby zobaczyć ten rysunek, aby sprawdzić w czym jest problem: pomoc@zwcad.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam. Z modelu czy arkusza efekt jest ten sam. Co ciekawe na innym rysunku xref wyświetla się i drukuje się prawidłowo. W jakiej formie mógłbym przesłać omawiany rysunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam ponownie. Już wszystko gra. Nie zauważyłem, że cały xref ulokował się na niedrukowalnej warstwie. Przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi