alf Posted May 7 Report Share Posted May 7 takie kwiatki, tak wyglądają ustawienia layout-u w pliku zrobionym i otwrzonym w v 2022 oraz w 2025. Przy czym layout "popsuł" zw2025 Layout pochodzi z v2022 i ma z niego sterownik pdf (modyfikowane arkusze na bazie pdf.pc5). Z wersją 2024 nie ma tego problemu, podejrzany jest więc zw2025 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 7 Report Share Posted May 7 Dziękuję za informacje. Bardzo proszę podesłać plik dwg w wiadomości prywatnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted May 13 Author Report Share Posted May 13 Mam jeszcze jedno pytanie, była informacja, że wersja beta 2025 będzie działać 60 dni ale mi "zegarek" pokazuje 30 dni, czy coś się zmieniło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted May 14 Report Share Posted May 14 To zależy od wersji- standardowo trial jest 30 dni. Wczesna beta pewnie była dłuższa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 14 Report Share Posted May 14 Pierwsza beta była na 60 dni, żeby można było "dojechać" do premiery oficjalnej wersji ZWCAD 2025. Druga beta (po miesiącu) była już na 30 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted May 14 Author Report Share Posted May 14 ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted May 14 Author Report Share Posted May 14 (edited) 1. jeszcze pytanie techniczne, jak się zmienia w 2025 bloki dyn z 2019 na flexibliki (konwersja, nie mogę znaleźć ani odpowiedniej ikonki ani osobnej komendy eng) 2. po wiejściu w bedit wyjście z niej jest inne niż w 2022. Czy nie można jakoś przywrócić tego prostego podręcznego krzyżyka "close Block Editor" np. na górze? Edited May 14 by alf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted May 14 Report Share Posted May 14 Taki powinien być pasek w interfejsie klasycznym. Najlepiej przywrócić profil do ustawień fabrycznych przez reset profilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted May 15 Author Report Share Posted May 15 pasek jest, ikonka też, ale chodzi o szybkie, bez błądzenia wśród miliona ikonek, zamknięcie edycji bloku. Komendy nie znalazłam a krzyżyk (może być inny znaczek widoczny i na wierzchu), przypięty do okna edycji bloku był w wersji 2022, co było bardzo wygodne. Uwaga moja test tylko ogólna pod kątem funkcjonalności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted May 15 Report Share Posted May 15 Rozumiem. Polecenie do zamknięcia Edytora bloków to BCLOSE (BZAMKNIJ). alf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts