bobik_123 Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 Dzień dobry Mamy kilka uwag odnośnie najnowszej aktualizacji: vernum: 24.10_2023.10.31(#8721-d0d14f8c9a7)_x64 1. Coś jest nie tak przy zapisie pliku dwg. Pracujemy od dzisiaj na dwóch komputerach w wersjach Pro: przypadek A - na jednym komputerze zapisany ręcznie (przez ikonkę zapisu w lewym górnym rogu) dwg o godzinie 13:30 a data modyfikacji pliku w windowsie 6:31... zmiany wykonane przez cały dzień w pliku na szczęście są zapisane. Po skopiowaniu na inny komputer wklejony plik ma aktualną datę modyfikacji. przypadek B- na drugim nie zapisało otwartego (nie nowoutworzonego) pliku dwg, nie pamiętam czy zapisywałem ręcznie przy wyłączeniu ale raczej tak. Pliku kopii zapasowej w Tempie oczywiście brak (pół godziny w plecy). plik *.bak też wczorajszy. Nawet jak nie zapisałem ręcznie przy zamykaniu to chociaż .zw$ powinien być... Testujemy dalej, to dopiero początek pracy z nową wersją 2. Przy dużym powiększeniu znika Polilinia (póki co jeden odnotowany przypadek na obu komputerach). Fioletowa linia nad kursorem / jedno przewinięcie rolką. Na jednym jest wspomaganie sprzętowe na drugim nie ma i jest identyczna sytuacja. 3. Wypełnienia i funkcja "Kreskowanie zespolone". Zaraz po instalacji SP1.1 odznaczyłem" Kreskowanie zespolone" w Opcjach głównych programu. Przeciągam wypełnienie z palety narzędzi, zaznaczam to wypełnienie celem modyfikacji - kreskowanie zespolone jest aktywne = nie ma uchwytów do modyfikacji wypełnienia. Włączyłem tworzenie nowego wypełnienia funkcją _hatch. Z prawej strony w opcjach zaznaczone było "Zespolone".... Odznaczyłem i tu - dopiero teraz każde tworzone wypełnienie (w jakikolwiek sposób) jest "niezespolone" - tj. edytowalne. Na ten moment to tyle uwag. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobik_123 Posted November 7, 2023 Author Report Share Posted November 7, 2023 Oczywiście chodzi o wersję zwcada2024 a rok mamy 2023 przepraszam najmocniej. Proszę o poprawienie, ja już nie mogę edytować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted November 7, 2023 Report Share Posted November 7, 2023 Dzień dobry, Temat już poprawiony na ZWCAD 2024. Jeśli ma Pan na myśli opcję Kreskowania zespolonego w zakładce Wybieranie w Opcjach, to dotyczy ona opcji wyboru już utworzonego kreskowania zespolonego razem z obwiednią i widocznymi uchwytami. Jest to inna opcja niż HPASSOC dotycząca tworzenia kreskowania zespolonego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobik_123 Posted November 8, 2023 Author Report Share Posted November 8, 2023 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Coraz więcej różnych opcji i ustawień się pojawia i stąd takie niewiadome wychodzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted December 5, 2023 Report Share Posted December 5, 2023 W dniu 7.11.2023 o 14:02, bobik_123 napisał: 2. Przy dużym powiększeniu znika Polilinia (póki co jeden odnotowany przypadek na obu komputerach). Fioletowa linia nad kursorem / jedno przewinięcie rolką. Na jednym jest wspomaganie sprzętowe na drugim nie ma i jest identyczna sytuacja. Zauważyłem podobny objaw u mnie przy XLINE, która jest wykonana jako linia przerywana (inna niż ciągła). Przy zoomowaniu w pewnych 'odległościach' modelu linia znika z ekranu. Robiłem testy na istniejącym rysunku oraz na nowym, czystym i ten sam objaw. Jeśli polilinia/xline jest przerywana to wtedy w trakcie zoomowania znika z ekranu, takiego objawu nie ma przy liniach ciągłych. Poniżej krótkie wideo przedstawiające opisany problem: Nagrywaj_2023_12_05_07_17_36_180.mp4 ZWCAD PRO EN vernum = "24.10_2023.10.31(#8721-d0d14f8c9a7)_x64" (read only) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted December 5, 2023 Report Share Posted December 5, 2023 Dziękuję za informacje, czy może Pan podesłać plik dwg z tym fragmentem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts