bobik_123 Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Dzień dobry Mamy kilka uwag odnośnie najnowszej aktualizacji: vernum: 24.10_2023.10.31(#8721-d0d14f8c9a7)_x64 1. Coś jest nie tak przy zapisie pliku dwg. Pracujemy od dzisiaj na dwóch komputerach w wersjach Pro: przypadek A - na jednym komputerze zapisany ręcznie (przez ikonkę zapisu w lewym górnym rogu) dwg o godzinie 13:30 a data modyfikacji pliku w windowsie 6:31... zmiany wykonane przez cały dzień w pliku na szczęście są zapisane. Po skopiowaniu na inny komputer wklejony plik ma aktualną datę modyfikacji. przypadek B- na drugim nie zapisało otwartego (nie nowoutworzonego) pliku dwg, nie pamiętam czy zapisywałem ręcznie przy wyłączeniu ale raczej tak. Pliku kopii zapasowej w Tempie oczywiście brak (pół godziny w plecy). plik *.bak też wczorajszy. Nawet jak nie zapisałem ręcznie przy zamykaniu to chociaż .zw$ powinien być... Testujemy dalej, to dopiero początek pracy z nową wersją 2. Przy dużym powiększeniu znika Polilinia (póki co jeden odnotowany przypadek na obu komputerach). Fioletowa linia nad kursorem / jedno przewinięcie rolką. Na jednym jest wspomaganie sprzętowe na drugim nie ma i jest identyczna sytuacja. 3. Wypełnienia i funkcja "Kreskowanie zespolone". Zaraz po instalacji SP1.1 odznaczyłem" Kreskowanie zespolone" w Opcjach głównych programu. Przeciągam wypełnienie z palety narzędzi, zaznaczam to wypełnienie celem modyfikacji - kreskowanie zespolone jest aktywne = nie ma uchwytów do modyfikacji wypełnienia. Włączyłem tworzenie nowego wypełnienia funkcją _hatch. Z prawej strony w opcjach zaznaczone było "Zespolone".... Odznaczyłem i tu - dopiero teraz każde tworzone wypełnienie (w jakikolwiek sposób) jest "niezespolone" - tj. edytowalne. Na ten moment to tyle uwag. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Oczywiście chodzi o wersję zwcada2024 a rok mamy 2023 przepraszam najmocniej. Proszę o poprawienie, ja już nie mogę edytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Dzień dobry, Temat już poprawiony na ZWCAD 2024. Jeśli ma Pan na myśli opcję Kreskowania zespolonego w zakładce Wybieranie w Opcjach, to dotyczy ona opcji wyboru już utworzonego kreskowania zespolonego razem z obwiednią i widocznymi uchwytami. Jest to inna opcja niż HPASSOC dotycząca tworzenia kreskowania zespolonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Coraz więcej różnych opcji i ustawień się pojawia i stąd takie niewiadome wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 W dniu 7.11.2023 o 14:02, bobik_123 napisał: 2. Przy dużym powiększeniu znika Polilinia (póki co jeden odnotowany przypadek na obu komputerach). Fioletowa linia nad kursorem / jedno przewinięcie rolką. Na jednym jest wspomaganie sprzętowe na drugim nie ma i jest identyczna sytuacja. Zauważyłem podobny objaw u mnie przy XLINE, która jest wykonana jako linia przerywana (inna niż ciągła). Przy zoomowaniu w pewnych 'odległościach' modelu linia znika z ekranu. Robiłem testy na istniejącym rysunku oraz na nowym, czystym i ten sam objaw. Jeśli polilinia/xline jest przerywana to wtedy w trakcie zoomowania znika z ekranu, takiego objawu nie ma przy liniach ciągłych. Poniżej krótkie wideo przedstawiające opisany problem: Nagrywaj_2023_12_05_07_17_36_180.mp4 ZWCAD PRO EN vernum = "24.10_2023.10.31(#8721-d0d14f8c9a7)_x64" (read only) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dziękuję za informacje, czy może Pan podesłać plik dwg z tym fragmentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi