WiktorCSS Posted September 4, 2023 Report Share Posted September 4, 2023 Cześć, jak w ZW3D obrysować model STL? Pobrałem i wczytałem, ale nie chce mi się rysować linii ręcznie? Jest do tego jakaś funkcja? Poniżej zamieszczam ekran z ZW3D z modelem, plik STL można pobrać z tego adresu: https://www.thingiverse.com/thing:3511478/files Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted September 4, 2023 Report Share Posted September 4, 2023 Obrys krawędzi STL możemy uzyskać za pomocą polecenia "Śledź ostre krawędzie". Wskazujemy model STL i klikamy na zielony ptaszek. W wyniku tego po chwili profil zostanie obrysowany. W ZW3D możemy również szybko wyszukać potrzebne polecenie wpisując w polu wyszukiwania funkcji jakieś słowo kluczowe. Program wyświetli wyniki zawierające te słowa kluczowe wraz z opisem funkcji. Dodatkowo po wybraniu polecenia w menu ZW3D zostanie podświetlone położenie wybranej funkcji. Adam Klaczek and pawmal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiktorCSS Posted September 4, 2023 Author Report Share Posted September 4, 2023 Dziękuję, właśnie tego szukałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts