pop3k Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Cześć, zauważyłem kolejny błąd w ZWCAD, proszę o pomoc w możliwościach. Napisałem sobie taki prosty kod ze wstawieniem bloku. Blok posiada okrąg i atrybuty. Zauważyłem, że po kolejnym wstawieniu bloku lokalizacja względem obiektu - kwadrant koła - przestaje działać na bloku. Wszystko przedstawia poniższy filmik. Kod: Private Sub CommandButton1_Click() UserForm1.hide Dim BlockRef As ZcadBlockReference Dim BlockAttributes As Variant Dim PIERWSZY As Variant Dim FileToInsert As String PIERWSZY = ThisDrawing.Utility.GetPoint(, "Podaj punkt P1") FileToInsert = "C:\e-cad\e-cad Zelbet Stal Drewno\Bloki\Opisy\e-cad_ZelbetOpis_7.dwg" Set BlockRef = ThisDrawing.ModelSpace.InsertBlock(PIERWSZY, FileToInsert, 1, 1, 1, 0) BlockAttributes = BlockRef.GetAttributes BlockAttributes(0).TextString = "blok" BlockRef.Update Exit Sub End Sub (W kodzie dodałem na końcu Exit Sub, bo myślałem, że obiekt gdzieś wiruje w tle ale to nic nie dało. W filmiku tego Exit Sub nie było) Filmik: http://cloud.movavi.com/show/47b0ff05-a0a5-4862-8df1-0a48f3990d14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Potwierdzam zaistniały problem, przekazałem zgłoszenie do ZWSoft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Mamy potwierdzenie od ZWSOFT. Zgłoszenie ma numer SUP-59020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop3k Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Macie może informacje czy w wersji 2024 zostało to poprawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Otrzymałem informacje z ZWSoft myśl których w kodzie po BlockRef.Update potrzebne jest dodanie Dim ent As ZcadEntity Dim blkref As ZcadBlockReference For Each ent In ThisDrawing.ModelSpace If TypeOf ent Is ZcadBlockReference Then Set blkref = ent If blkref.Name = "e-cad_ZelbetOpis_7" Then ent.Update End If End If Next Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi