Marek-M Posted April 1, 2023 Report Share Posted April 1, 2023 Używam ZWCAD 2023 EN vernum = "23.20_2022.12.03(#4996-a5f007e30b8)_x64" i mam skonfigurowany prawy przycisk myszy jako ENTER i większość funkcji działa prawidłowo. Jednak jest różnica między działaniem prawego przycisku i klawisza ENTER przy podpowiedziach funkcji. Przykład: Po wpisaniu fragmentu funkcji w postaci `ATTS` ZWCAD podpowiada sugerowaną funkcję `ATTSYNC` ale po kliknięciu w tym momencie PPM dostaję błąd: Command: atts Unknown command "atts". Press F1 for help. Jeśli taki sam fragment `ATTS` zatwierdzę klawiszem ENTER na klawiaturze, to uruchamia się podpowiadana funkcja `ATTSYNC`. Według moich marzeń prawy przycisk myszy powinien uruchamiać podpowiadaną funkcję, tak samo jak klawisz ENTER. Czy jest możliwość poprawy tej funkcjonalności? Poniżej graficzna wizualizacja problemu Podpowiedź funkcji: Rezultat zatwierdzenia Prawym Przyciskiem Myszy: Rezultat zatwierdzenia Klawiszem ENTER: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 3, 2023 Report Share Posted April 3, 2023 Dzień dobry, dziękuję za informacje. Przekażemy zaraz do ZWSOFT. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-M Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 Problem w najnowszej oficjalnej wersji ZWCAD 2024 nie został rozwiązany. vernum = "24.00_2023.05.11(#6651-58ff551dfde)_x64" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 31, 2023 Report Share Posted May 31, 2023 Wydaje mi się, że jednak zostało to poprawione. Na poniższym filmie nie używam klawisza ENTER, tylko PPM. Całe polecenie to 2dpro, ja wpisuję tylko 2d i zatwierdzam PPM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-M Posted May 31, 2023 Author Report Share Posted May 31, 2023 (edited) A proszę spróbować zrobić to samo ale przy WYłączonym trybie 'Dynamic Input' (F12), bo to chyba robi różnicę w tym wypadku. Przy wyłączonym trybie Dynamic Input ATTSYNC z opisu wcześniejszego nie działa u mnie tak samo jak w 2023. Edited May 31, 2023 by Marek-M dopisek do posta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted June 1, 2023 Report Share Posted June 1, 2023 Dziękuję za informację. Sprawdziłem faktycznie, przy tych ustawieniach jest tak jak Pan pisze. Zaktualizujemy zgłoszenie do ZWSOFT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts