ZWTraffic. Sumaryczne zliczanie powierzchni

kruszynski

Recommended Posts

Cytat

7. Czy w ZWCAD 2022 istnieje możwliwość sumarycznego zliczenia powierzchni wszystkich malowanek? Dla przykładu: Wyłączam wszystkie warstwy które nieobejmują oznakowania poziomego, następnie zaznaczam wszytsko i we właściwościach mam rzeczywistą powierznię? Tak działało to np. w Microstation. Wiem, że istnieje zestawienie oznakowania poziomego, ale mam świadomość, że coś może nie zostać ujęte w zestawieniu jak np sytuacja opisana w pukcie 1 i wtedy przedmiar jest nieprawdziwy.

@Crea00 A czy rozwiązanie analogiczne do tego byłoby intersujące?

·         Pokazanie w opisie oznakowania wymiarów miejsc parkingowych – bardzo fajna opcja, duże ułatwienie dla wykonawców oznakowania w terenie,

·         Podział powierzchni ze względu na kolor: też jest to przydatne, nie wszyscy zarządcy dróg tego wymagają – z pewnością przydatne do przedmiarowania robót.

·         Oznakowanie poziome w przedmiarach wykazuje się pod jedną pozycją wskazująć sumaryczną powierznię w m2.Zaproponowane rozwiązanie analogiczne do modułu labeling_2023 byłoby bardzo fajne. Tylko moduł musiałby uwzględniać przeliczniki dla każdego z typów linii tak aby prawidłowo zsumować powierznię.