kruszynski Posted October 11, 2022 Report Share Posted October 11, 2022 Cytat 7. Czy w ZWCAD 2022 istnieje możwliwość sumarycznego zliczenia powierzchni wszystkich malowanek? Dla przykładu: Wyłączam wszystkie warstwy które nieobejmują oznakowania poziomego, następnie zaznaczam wszytsko i we właściwościach mam rzeczywistą powierznię? Tak działało to np. w Microstation. Wiem, że istnieje zestawienie oznakowania poziomego, ale mam świadomość, że coś może nie zostać ujęte w zestawieniu jak np sytuacja opisana w pukcie 1 i wtedy przedmiar jest nieprawdziwy. @Crea00 A czy rozwiązanie analogiczne do tego byłoby intersujące? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 11, 2022 Report Share Posted October 11, 2022 Chętnie opracujemy zestawienia powierzchni malowanych. Malowanki jednak mogą być w różnych kolorach: niebieskim, zielonym, czerwonym, żółtym. Czy każdy kolor ma być osobno użyty w zestawieniu? Czy określa się to na projekcie w inny sposób? Dla przykładu koperta dla niepełnosprawnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crea00 Posted October 11, 2022 Report Share Posted October 11, 2022 · Pokazanie w opisie oznakowania wymiarów miejsc parkingowych – bardzo fajna opcja, duże ułatwienie dla wykonawców oznakowania w terenie, · Podział powierzchni ze względu na kolor: też jest to przydatne, nie wszyscy zarządcy dróg tego wymagają – z pewnością przydatne do przedmiarowania robót. · Oznakowanie poziome w przedmiarach wykazuje się pod jedną pozycją wskazująć sumaryczną powierznię w m2.Zaproponowane rozwiązanie analogiczne do modułu labeling_2023 byłoby bardzo fajne. Tylko moduł musiałby uwzględniać przeliczniki dla każdego z typów linii tak aby prawidłowo zsumować powierznię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts