Warstwy znaków ZWTraffic v2021

Strzelba

Recommended Posts

Ostatnio przesiadłem się z v2018 na v2021 i zauważyłem, że przy samodzielnym zdefiniowaniu warstw dla znaków, program i tak tworzy automatycznie własne w-wy dla wypełnień lic. Przez to robi się  straszny chaos na warstwach. Czy jest jakiś sposób, żeby to uporządkować? Dla zilustrowania tematu przesyłam video. Z góry dzięki. Pozdrawiam, Tomasz :-)

Takie rozwiązanie wprowadziliśmy jako odpowiedź na zgłoszenia Użytkowników którzy woleli inne odcienie kolorów zwłaszcza niebieskiego i jego odpowiednika w skali szarości, oraz osób, które korzystają z tych samych plików projektów na innych programach. Tam były czasem problemy z wyświetlaniem kolorów. Teraz można je łatwo przypisać na nowo jeśli coś się gdzieś źle wyświetla.

Jeśli taki stan zaciemnia sytuację. Może Pan skorzystać z filtrów warstw i wyłączyć wyświetlanie w liście tych, które przeszkadzają.

Filtry warstw.gif

Dziękuję za pomoc. Wiadomo - wszystkim nie dogodzisz. Ale kiedyś było "pyk" - znaki znikały, "pyk" - znaki powracały (w całości). Teraz osiągam stan ZEN, zanim się przeklikam przez "piśąt" (50) warstw, filtrów, kolorków z osobna i czego tam jeszcze... 
I nagle "pyk" - po godzinie udało się wyłączyć warstwę znaki. Jest zabawa ;))))))

Pozdrawiam, Tomasz :)))))

Edited by Strzelba

• 3 weeks later...

Warstwy są tylko jednym z mechanizmów jakiem mamy do dyspozycji. Zastanawiałem się nad tym czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem zrobić okienko gdzie moglibyśmy włączać i wyłączać znaki na podstawie jakichś kryteriów. np na podstawie stanu, ale nie tylko. Co jeszcze mogłoby się przydać? Jak z tego korzystać?