ainog Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Witam, jak w tytule nie działa funkcja "wybierz podobne". Wybieram jakąś linię z danej warstwy, prawym przyciskiem myszy klikam "wybierz podobne" i nie zaznaczają się pozostałe linie z tej warstwy. Dzieje się tak nie na wszystkich warstwach. Jest kilka na, które to polecenie działa. Próbowałam też zaznaczyć po kilka linii z dwóch różnych warstw i po wybraniu polecenia zaznaczała się reszta. Bardzo często używałam tej funkcji i chciałabym żeby nadal działała. Nie chce zamiast tej używać np. Smart select itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Czyli chciałaby Pani aby po wskazaniu jakiegoś obiektu zostały wybrane wszystkie obiekty leżące na tej warstwie? Np. na jednej warstwie mamy łuki, okręgi linie. Czy mają się zaznaczyć wszystkie typy obiektów czy takie same typy jak wskazane? Który z tych przypadków jest dla Pani odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainog Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Wszystkie obiekty leżące na danej warstwie - linie, łuki, okręgi. Załączam nagranie jak to wygląda - na niektóre warstwy polecenie działa, na inne nie. Na wszystkich warstwach mam różne obiekty (linie, łuki, okręgi). select similar.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Proszę pobrać sobie tego LISPa ss2.lsp przeciągnąć go na ekran rysunku. Będzie dostępne nowe polecenie SS2. Kod źródłowy (defun c:SS2 () (setq TargEnt (car (entsel "\nSelect object on layer to select: "))) (setq TargLayer (assoc 8 (entget TargEnt))) (sssetfirst nil (ssget "_X" (list TargLayer))) (princ) ) Źródło lispa https://www.cadtutor.net/forum/topic/483-need-lisp-program-to-select-all-objects-in-layer/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainog Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dziękuję, to działa Ale nadal nie mogę wybrać dwóch obiektów z dwóch różnych warstw i funkcją select similar zaznaczyć pozostałe elementy z tych dwóch (czy większej ilości) warstw, a na tym mi zależy. Nie działa to u mnie tylko na niektórych warstwach (tak jak to starałam się pokazać na nagraniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainog Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Problem rozwiązany... W nazwach warstw, na które to polecenie nie działało były polskie znaki..."ściany" i "meble stałe". zamienione na "sciany" i "meble stale" i działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Dziękuję za informację. Dodam tylko, że uciążliwość ta występuje na wersji ENG i zostało to już zgłoszone do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi