Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Uwaga do rozciągania komórek tabel.

Mam już zdefiniowaną tabelę. Wybieram dowolną komórkę zdefiniowanej tabeli i podświetlam w taki sposób, że wyświetlane są gripy. Łapię za gripa, wskazuję kierunek rozciągnięcia i podaję wartość, o którą chciałbym przesunąć gripa.
Jeśli powyższą procedurę wykonam z włączonym DYN INPUT, to program wykona rozciągnięcie tabeli we wskazanym kierunku o wskazaną wartość.

Ta sama procedura przy wyłączonym DYN INPUT nie działa. Po załapaniu gripa program podaje w wierszu poleceń: Specify the stretch point or  [Base point/Copy/Undo/eXit]:
wpisując pożądaną wartość program zamiast rozciągnąć okno przechodzi do edycji komórki i zaczyna wpisywać podawane cyfry...

Czy przed podaniem wartości rozciągnięcia powinienem coś wpisać ewentualnie przytrzymać jakiś klawisz, żeby komórka została rozciągnięta o zadaną wartość tak jak przy włączonym DYN INPUT?

Edytowane przez Chris
Opublikowano

Tylko przy DYN INPUT można rozciągać pojedyncze komórki (w dół/górę/lewo/prawo) co przekłada się na rozciąganie całego wiersza (jednego wiersza o zadaną wartość) lub kolumny.
W przypadku pokazanym powyżej rozciągając wiersze (DATA) rozciągane są wszystkie wiersze, a nie jeden pojedynczy, który został wybrany.

Zastanawia mnie różnica między działaniem rozciągania tabeli przy DYN INPUT włączonym i wyłączonym...
Chciałbym uzyskać ten sam efekt, ale nie włączając DYN INPUT (działam przy wyłączonym trybie DYN INPUT).