obl Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) WItam. Niedawno zakupiłem najnowszą wersję ZwCada i udało mi się stworzyć dość fajny programik w C# do generowania ustrojów kratowych. Filmik z działania programu napisanego w C# poniżej. https://www.youtube.com/embed/8d7KAzrGsZI Generalnie dziwnie jest bo skrypt napisany w VBA o wiele szybciej mi działa aniżeli ten z C#. Ale tam nieco inne podejście do tematu zrobiłem bo jest możliwość dynamicznego modyfikowania utworzonego zespołu obiektów. Oznacza to, że jeżeli mam taki ustrój kratowy utworzony to program do czasu jego zamknięcia jest w stanie usuwać stary i generować nowy model po podaniu podstawowych danych. A to dopiero początek mojej zabawy. Edytowane 10 Stycznia 2021 przez obl MateuszJ, Adam Klaczek i dmatusz3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Wygląda bardzo fajnie. Kibicujemy. obl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obl Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięki właśnie dzisiaj miałem czas trochę się jeszcze pobawić i stworzyć zbiór klas pozwalających mi na łatwe programowe tworzenie bardziej złożonych ustrojów kratownicowych nie tylko złożonych z kątowników ale i też i z dwuteowników, ceowników a także i teowników. Poniżej link do filmiku. Edytowane 16 Stycznia 2021 przez obl Parikon i pawmal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obl Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Takie coś udało mi się wygenerować z grafiki SVG. Trochę się rysuje czasu ale i tak szybciej niż gdy wklejałem polecenia do linii poleceń Tylko jak to teraz zwymiarować, no jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi