alf Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 w czasie edycji danego viewportu (np podwójnny click) na layoucie ramka v. się nie pogrubia, co przeszkadza bo nei wiadomo czy jest sie w środku v. czy poza nim.. jakaś zmienna której wcześniej nie było? w 2018 działa to ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 U mnie ramka rzutni wygląda w taki sposób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 (edited) jakie vernum programu? Obecnie pracuję na VERNUM = "2020.09.22(59468)_x64" (read only) i tutaj chyba Layouty działają lepiej. W poprzedniej wersji (przed aktualizacją z września) rzeczywiście rzutnie czasami powiększały się na całe okno i nie zawsze zachowywały się prawidłowo. Proszę spróbować przełączyć za pomocą ikon na dolnym pasku. Chyba ostatnia ikona po prawej stronie odpowiada za rzutnie/model. Edited October 13, 2020 by Chris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 vernum = "2020.08.20(58820)_x64" (read only) u mnie w nowych rys czy laooutach też ładnie widać, problem znowu ze starymi i to właśnei z konkretnymi layoutami. Załączam tego dzwioląga. lay "xx". Swoją drogą plik wypurgowany na błysk a nadal 1,4mb. czyli po staremu nadal trzeba na koncu ratować się wblock-iem ale własnie robię update, może się naprawi samo New block4.dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 Polecenie: vernum VERNUM = "2020.09.22(59468)_x64" (tylko do odczytu) Ja mam tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 a ja nie 😞 vernum = "2020.09.22(59468)_x64" (read only) - zresztą po przebojach bo zwiesiło mi na czarno kompa podczas instalacji. Zresztą są problemy ze stabilnością, wiele razy (~10?) mi wywaliło zw21 na amen (po prostu się wyłączał zw21) i bez ostrzeżenia.. pyk.. i znikł... Były więc słane do Chin raporty.. jednocześnie na 2018 nie było dla tych samych czynnosci takich przykrych niespodzianek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 Proszę spróbować wykonać reset profilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 jeszcze większe dziwy.. jesli ramka lay-tu ma kolor bylayer, a tak miały wszystkie oprócz jednej magenty, ramka jest nadal cienka. jesli natomiast zmienię by layer na inny kolor lub byblock to sie pogrubia.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 reset naprawił, dziękuję. Nauczka na przyszłość przy instalacji odmwić przenoszenia wszystkich jak leci ustawień ze starszej wersji zw. Ja tak zrobiłam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 13, 2020 Author Report Share Posted October 13, 2020 (edited) .. oops .. niestety po resecie i przekopiowaniu niektórych moich ustawień, m.inn importu pliku skrótów *.pgp, skopiowaniu własnych haczy, stylów mlinii, stylów linii a także po wgraniu niektórych pożytecznych lispów, ww problem powrócił. Być może któryś lisp namieszał ale który to tylko metodą prób i błędów.. na razie chyba wracam ze smutkiem do starego-jarego 2018.. Edited October 13, 2020 by alf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted October 14, 2020 Author Report Share Posted October 14, 2020 i niestety na tych samych trefnych layoutach występuje problem taki że na lay oraz w podglądzie wydruku nie wyświeltają się grubości linii, mimo włączonychj opcji wyświetlania ich - tj wszystkie linie są jednakowej grubości, ok 0,2 . Wydruk natomiast jest ok, grubości linii są zróżnicowane. Na różnych sterownikach ten sam efekt (nawet na zw pdf high quality print) siedzi to prawadop w programie v2021 bo ten sam plik otworzony w v 2018 wyświetla się ok (lay i podgląd z grubościami) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts