kruszynski Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Witam Wszystkich zainteresowanych zgłębieniem znajomości programowania w języku LISP, zapraszam do zapoznania się z kursem, samouczkiem tego języka. Dostępny jest on pod adresem: Kurs LISP W przyszłości chciałbym rozbudowywać ten kurs, pomysłów nie brakuje. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie odnośnie tematów, które powinienem zawrzeć w przyszłych lekcjach, proszę o takie informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2P Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Witam! Wygląda bardzo ładnie! Może nie jest to kurs dla zupełnie zielonych w LISPie, czy programowaniu, ale to bardzo dobrze. Konwencja dobra, przejrzystość materiału również. Myślę, że ciekawe tematy jakie mogłyby się pojawić to: 1. Więcej szczegółów o programowaniu obiektowym z ZWcadzie 2. Tworzenie i obsługa interfejsów użytkownika (DCL) Równolegle fajną sprawą byłby również taki kurs ZWcad + VisualBasic Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Witam, dziękuję bardzo za sugestie. Rozszerzyliśmy nieco kurs o 2 dodatkowe opisy: - opisaliśmy przykład LISPu rysującego znacznik, oraz współrzędne znacznika, po wskazaniu punktu Rysowanie znacznika w LISP - tworzenie okien w DCL - opis i przykład Okna DCL Jeśli były by osoby zainteresowane, to postaralibyśmy się o stworzenie kursu VBA. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruzin Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Nie wiem jak inni ale ja jestem zainteresowany VBA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts