kruszynski Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Witam Wszystkich zainteresowanych zgłębieniem znajomości programowania w języku LISP, zapraszam do zapoznania się z kursem, samouczkiem tego języka. Dostępny jest on pod adresem: Kurs LISP W przyszłości chciałbym rozbudowywać ten kurs, pomysłów nie brakuje. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie odnośnie tematów, które powinienem zawrzeć w przyszłych lekcjach, proszę o takie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam! Wygląda bardzo ładnie! Może nie jest to kurs dla zupełnie zielonych w LISPie, czy programowaniu, ale to bardzo dobrze. Konwencja dobra, przejrzystość materiału również. Myślę, że ciekawe tematy jakie mogłyby się pojawić to: 1. Więcej szczegółów o programowaniu obiektowym z ZWcadzie 2. Tworzenie i obsługa interfejsów użytkownika (DCL) Równolegle fajną sprawą byłby również taki kurs ZWcad + VisualBasic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam, dziękuję bardzo za sugestie. Rozszerzyliśmy nieco kurs o 2 dodatkowe opisy: - opisaliśmy przykład LISPu rysującego znacznik, oraz współrzędne znacznika, po wskazaniu punktu Rysowanie znacznika w LISP - tworzenie okien w DCL - opis i przykład Okna DCL Jeśli były by osoby zainteresowane, to postaralibyśmy się o stworzenie kursu VBA. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie wiem jak inni ale ja jestem zainteresowany VBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi