kruszynski Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Witam Wszystkich zainteresowanych zgłębieniem znajomości programowania w języku LISP, zapraszam do zapoznania się z kursem, samouczkiem tego języka. Dostępny jest on pod adresem: Kurs LISP W przyszłości chciałbym rozbudowywać ten kurs, pomysłów nie brakuje. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie odnośnie tematów, które powinienem zawrzeć w przyszłych lekcjach, proszę o takie informacje.
2P Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Witam! Wygląda bardzo ładnie! Może nie jest to kurs dla zupełnie zielonych w LISPie, czy programowaniu, ale to bardzo dobrze. Konwencja dobra, przejrzystość materiału również. Myślę, że ciekawe tematy jakie mogłyby się pojawić to: 1. Więcej szczegółów o programowaniu obiektowym z ZWcadzie 2. Tworzenie i obsługa interfejsów użytkownika (DCL) Równolegle fajną sprawą byłby również taki kurs ZWcad + VisualBasic
dmatusz3 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam, dziękuję bardzo za sugestie. Rozszerzyliśmy nieco kurs o 2 dodatkowe opisy: - opisaliśmy przykład LISPu rysującego znacznik, oraz współrzędne znacznika, po wskazaniu punktu Rysowanie znacznika w LISP - tworzenie okien w DCL - opis i przykład Okna DCL Jeśli były by osoby zainteresowane, to postaralibyśmy się o stworzenie kursu VBA. Pozdrawiam
gruzin Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie wiem jak inni ale ja jestem zainteresowany VBA.
Rekomendowane odpowiedzi