alf Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 poszukuję lispa, który przeprowadzi mi operację następującą: mam w rysunku bloki o różnych nazwach, które chciałabym rozbić tak, by po rozbiciu wszystkie elementy siedzące w bloku znalazły się na warstwie o takiej nazwie jaka jest nazwą bloku. Albo chociaż lisp, który zmienia nazwę elementów w bloku na nazwę bloku (kiedyś podobnie działający lisp miałam ale jakoś przepadł .. i teraz nie mogę go znaleźć). Czyli docelowo szukam takiego skutku: mam w rysunku wstawiony blok o nazwie "xyz" (lub wiele bloków o różnych nazwach) i po rozbiciu ich w otrzymuję elementy zlokalizowane na warstwach ( bez zmiany na bylayer, zawsze można zmienić na bylayer na końcu) takich jak nazywały się te bloki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Przygotuję takiego lispa. A tak przy okazji: w jakich sytuacjach taka operacja może się przydać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Skrypt w załączniku. ExtraExplode.zelx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Sposób działania skryptu do rozbijania bloków pokazaliśmy na filmie poniżej. Samą funkcję do rozbijania bloków dołączymy do naszej nowej nakładki do zarządzania blokami i atrybutami (to panel na filmie po lewej stronie o nazwie "Block Manager"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 czasem dostaję do obróbki symbole-bloki byblock, te same, ale wstawione na różnych warstwach, więc rozbicie, czasem konieczne, kończy się na zrzuceniu wszystkiego na w-wę np. 0. Obróbka ręczna dla wielu warstw jest dość uciążliwa, więc lisp z pewnością się przyda. Jeszcze raz dziękuję za lispa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi