radmis Posted August 2, 2019 Report Posted August 2, 2019 Dzień dobry, Czy w wersji 2020 ZWTraffic można ustawić generowanie zestawień znaków do excela, tak jak było to w 2019 - do poszczególnych kolumn, teraz wszystko jest w jednej komórce i trzeba to ręcznie rozdzielać, dodatkowa - niepotrzebna praca. Zauważyłem też że w zestawieniu znaków poziomych błędnie liczone są powierzchnie ..., proszę o wyjaśnienie. Quote
Włodek Posted August 2, 2019 Report Posted August 2, 2019 Witam, wersja 2020 tak, jak poprzednie zapisuje zestaw znaków w pliku *.csv. Generalnie Excel powinien taki plik otworzyć poprawnie bez problemu, ale czasami mu się coś przestawi. Wówczas polecam Libre - "nie grymasi" przy importowaniu do arkusza danych z pliku tekstowego, jakim jest *.csv. Albo można *.csv zaimportować ręcznie. W Excelu wybieramy kartę Dane - trzecia ikona po lewej > Z tekstu > wskazujemy nasz plik *.csv Na pierwszej karcie zaznaczamy dodatkowo, że dane mają nagłówki. Na drugiej karcie zaznaczamy jako ograniczniki - średnik i to wystarczy - na podglądzie powinien pojawić się układ kolumn. Trzecią zostawiamy i kończymy Pozdrawiam kruszynski and dmatusz3 1 1 Quote
kruszynski Posted August 5, 2019 Report Posted August 5, 2019 Czy może Pan przesłać fragment pliku, który mógłbym przeanalizować pod kątem różnic w wyliczanej powierzchni ? jeśli to możliwe proszę usunąć z rysunku wszystko poza tymi elementami oznakowania, które mają niezgodną powierzchnię. Pozdrawiam. Quote
radmis Posted August 6, 2019 Author Report Posted August 6, 2019 Przesłałem, dzięki za zainteresowanie, Quote
kruszynski Posted August 8, 2019 Report Posted August 8, 2019 Dnia 2.08.2019 o 23:45, radmis napisał: Zauważyłem też że w zestawieniu znaków poziomych błędnie liczone są powierzchnie Rozwiązane w aktualizacji dostępnej do pobrania tutaj: https://cad.szansa.net.pl/?dir=ZWTraffic_2020 Quote
Recommended Posts