Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

testuje zw cad prof. arch.

edytuje tabele i nie mogęwpisać polskich znaków. Widzę ,że temat byłorusznay w ubiegłych latach. Jka został rozwiązany.?

dziękuje jacek

Opublikowano

Dzień dobry,

Wciąż niestety jest kłopot z polskimi znakami w tabeli - temat odświeżony w ZWSOFT.

Obecnie można to obejść np. wstawiając do tabeli mtext.

Innym sposobem jest wybór znaku z tabeli czcionki:

549013724_2019-07-1708_28_54.png.69a108b0b62d6647084eb85c847a4eb8.png

lub np. import tabeli (_table) z excela:

1602103539_2019-07-1708_30_28.thumb.png.79f44cfcbe0f05184d50f38a32012760.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

dzień dobry, czy coś zmieniło się odnośnie polskich znaków w tabelach? uważam że jest to podstawowa funkcja która bardzo ułatwia pracę. Jestem nieprzyjemnie zaskoczona kiedy na moich wydrukach w tabelach z warstwami  zamiast '' płyta żelbetowa'' widzę  ''pyta elbetowa''. Kopiowanie znaków z notatnika  i  inne kombinacje tego typu znacznie wydłużają pracę. Poruszałam ten temat w innym wątku  w ubiegłym roku.  Może to problem z ustawieniami mojego komputera ale uzywałam tego programu na co najmniej 3 laptopach i testowałam wersje od 2017 do 2019, zawsze było to samo. Uzywam na stałe zwcad architecture 2017

pozdrawiam